BEZÁR

Közösségi média

A SZÓLÁS JOGÁN

Bal, jobb, bal, jobb, tiszteld a nőket!

A napokban felrobbant az internet (hú, ez, de bulvárosan hangzik), amikor a kormányfő bejelentette, hogy a jövő májusban leköszönni kénytelen aláírógép, a nemzet golyóstolla, alias Áder János helyére egy kevésbé bajszos teremtést jelöl, mégpedig Novák Katalin asszonyságot, aki eddig a családügyi megmondóember volt.


Novák Katalin

Facebook

Hogy mit gondolok erről a döntésről, azt most nem boncolgatnám ebben az írásban. Novák Katalinról meg már írtam korábban, mert mindig van valami olyan megnyilvánulása, amitől az embernek írhatnékja támad.

Most, hogy így újra a figyelem középpontjába került, újra nyilatkozgatott. Nem is akármit.

A tv2 Mokka című műsorában faggatta a műsorvezető a nagyasszonyt, hogyan éli meg ezt az ölébe pottyant lehetőséget. A beszélgetésben felvetődött az is, hogy sokan fanyalognak, kritikus hangok is hallatszanak az ellenzéki oldalról. Novák ezt elintézte az alábbi válasszal:

„Ezekből a reakciókból az derül ki, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!”

Ennyi! Hát, nem erőltetted meg a buksidat túlságosan, hogy kipréselj magadból valami értelmes választ, annyi szent. Még csak jelölt vagy, de már az eget veri az önbizalmad. Erre mondják, hogy ha leesnél az egódról az IQ-dra, nagyon megütnéd magad.

De, ha már így bedobtad a köztudatba ezt a sületlenséget, időzzünk vele egy kicsit.

Szóval, azt mondod, druszám, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket? Akkor ezzel, gondolom, azt is mondod, hogy a jobboldali politikusok meg igen. Már meg ne bántódj, Katám, de muszáj megkérdeznem: Hol élsz te? Lehet, hogy a suliban tornaórán is gondot okozott, melyik a bal, melyik a jobb lábad? Mert most valamit nagyon benéztél!


Novák Katalin

Facebook

Én tudom, de kíváncsi vagyok, te is tudod-e, ezért óvatosan megkérdezem: Szerinted melyik oldalon politizál Tasó László országgyűlési képviselő? Ő nem csak úgy négyszemközt, suttyomban, hanem a Parlament üléstermében volt akkora sült bunkó, mint ide Kiskunlacháza, amikor beszólt az egyik ellenoldali politikusNŐnek: Mit pofázol bele, kisanyám? Egy mondaton belül ennyi suttyóság, az azért már nem semmi. Azt, hogy pofázol, még férfinak sem mondjuk, a nőket pedig nem kisanyámnak szólítjuk. Vagy neked ez belefér, Kata? Ha neked mondanának ilyet, te ezt a tisztelet legmagasabb fokának vennéd? Aligha.


Novák Katalin

Facebook

Jusson eszünkbe Balogh József – egykor szintén fideszes országgyűlési képviselő – élettársa, aki kórházba került, így mindenki láthatta, hogy ittas (és agresszív barom) párja milyen tisztelettel helyben hagyta! Itt persze felmerült az „Igyál még egy pohárral, és fogd rá a nyuszira!” kakaóreklám, csak itt a „ Vágd pofán még egyszer, és fogd rá a vak komondorra” verzió lett belőle. Van egy olyan érzésem, hogy akadnak hálátlan nők, akik nem képesek értékelni ezt a nagyfokú tiszteletet.

Persze, nem kell ahhoz tettleg bántalmazni egy nőt, hogy érezze a felé áradó tiszteletet. A vezér olyan csodásan leasszonyságozta a híres kutatónőt, Karikó Katalint, hogy ihaj. Aztán a négy sajtóbunkó (Bayer, Bencsik, Gajdics és Néző ) meg jól lenémberezte azokat a képviselőnőket, akik ezt szóvá tették. Igaz, ezek a nyomorultak nem politikusok, de a tisztelet csak úgy sütött belőlük!


Novák Katalin

Facebook

Szintén a nők (és anyák) tiszteletéről szólt Kósa Lajos – szintén fideszes országgyűlési képviselő és korábban polgármester – azon intézkedése, hogy bezáratta az Anyatejgyűjtő Állomást Debrecenben. Aztán, amikor győztek a nők, akkor egy női riportert tisztelt meg azzal az idióta kérdéssel, hogy nem tudna olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni. Vagy az olyan szöveg, hogy azt kérdez, amit akar, én meg arról beszélek, amiről én akarok. Ez aztán a tisztelet!

Napnál is világosabb, mennyire tisztelik a nőket azok a jobboldali politikusok, akik nem vetemednének olyanra, hogy a feleségükkel vakoltatnák be a házat, szereltetnék a fűtést, fúratnának lyukat a falba. Még csak az kéne! Nem, egy nőnek a konyhában a helye. Ha kijön onnan, annak csak az lehet a magyarázata, hogy sört visz be a férjének, bemegy a gyerekekhez, hogy elcsitítsa őket vagy lefekszik aludni. Női princípium. Nekem azért kicsit ellentmondásos, Katám, hogy amikor a férjed mellett neked is megvolt ez a női princípium, amiben kiteljesedhettél volna, kissé szűknek érezted a jelmezt, és ki akartál törni belőle. Mondjuk, hitelességgel nem lehet téged megvádolni, az már biztos.


Novák Katalin

Facebook

Van ott nektek az az olimpikonotok Győrben. Az, az, Borkai. Hát, ő nem baloldali politikus. Viszont tisztelte is a nőket, ahogy belefért. A női nem nagy rajongója, de a női igent még jobban szereti. Még pénzzel is dugta őket. Hogy otthon a gyerekei anyja mit gondolt, amikor kiderült? Egy jó asszony mindent megbocsát, ahogy a nóta mondja. Lehet, hogy azok a nők nem is érdemelnek jobbat? A pénzért, egy kis kényelemért, könnyebb életért bármit eltűrnek, mert még tartásuk sincs.

Vajon Szájer tisztelte az asszonyát? Talán ő maga sem tudná megmondani. Annyira el volt foglalva azzal, hogy a sorstársai ellen kreáljon aljas, szemét törvényeket, hogy már csak arra maradt energiája, hogy drogos szexpartikon lelazuljon kicsinyég.


Novák Katalin

Facebook

Nemrégiben a hajdúnánási polgármester tett tanúbizonyságot amellett, mennyire tiszteli a nőket. Szólláth Tibor a túlméretezett önbizalmával szexista beszólásokat engedett meg magának több alkalommal is egyetlen testületi ülésen. A beszólásból az is kiderül, hogy a tulajdon feleségét, lányát sem tiszteli, de ez legyen az ő bajuk. Az ellenzéki képviselőnővel viszont olyan stílust engedett meg magának, amely még nyomokban sem tartalmazott tiszteletet. Ha ez nem lett volna elég, egy szintén nánási nőnemű jobboldali politikus még meg is fejelte ezt azzal, hogy – tövig benyalva a polgármesternek – kiosztotta nőtársát. Mindig van lejjebb.


Novák Katalin

Facebook

Most nem sorolnám még hosszan, hány baloldali politikusnő kapott már akkora tiszteletet a jobboldaliaktól, hogy a fal adta a másikat. Magad is utánanézhetsz, ha nem hiszed. Talán erre mondják, hogy néha a kevesebb több.

Szóval, értem én, hogy te most elhiszed magadról, hogy te vagy a Valaki, és akinek ez nem tetszik, az tiszteletlen. Az előző posztodon, amiről magabiztosan lemondtál, sem voltál jó, felfelé bukva majd jó leszel? Aki nem tisztel téged, az nem a nőt – főleg nem a nőket – nem tiszteli, hanem a posztjára alkalmatlan embert. Kár ezt a nőcis dolgot belevinni mindenbe. Egyébként te és a pártod tagjai mennyire tisztelitek a nőket? Csak kérdezem. Mert mintha rémlene valami olyasmi, hogy sokat köszörültétek a nyelveteket Angela Merkelen, a brüsszeli bürokraták nőnemű tagjain. Vagy szép lassan eljutunk odáig, hogy mindenki magasról le van tojva, csak titeket, kormánypártiakat kell tisztelni? Ki kell ábrándítanom téged, Kata, ilyen nincs, és nem is lesz.

Ha megkérdezném, hogy melyik oldallal szimpatizálsz, bizonyára azt felelnéd: a jobbal. Tudom, neked más a szakmád, de ugye, érzed benne a lényeget? Benne van mindkét oldal. Nehezen léteznének egymás nélkül. A féloldalas dolgok meg nem annyira jók. Ha veszel egy fél disznót, arról biztosan tudható, hogy az már nem él. Nekünk viszont életképes, működőképes dolgok kellenek. Már csak ezért is hasznos lenne, ha nem csinálnátok szitokszót egy csomó természetes dologból. A katonák sem szökdécselve masíroznak, a vezényszó is így hangzik: bal, jobb. Amikor át akarunk menni az utca túloldalára, balra nézünk, jobbra nézünk, ha nem jön semmi, átmegyünk.


Novák Katalin

Facebook

Remélem, az idézett példáimon kicsit elgondolkodsz, és rájössz, hogy a tiszteletlenség nem oldalfüggő. Jó lenne már azt is megtanulnod, hogy a kritika nem a tisztelet hiánya. De már nem akarom ennél jobban túlmagyarázni, hiszen nem vagy te buta. Érted te, miről beszélek. Megvan neked a magadhoz való eszed, Katám. Egy okos, sok mindenre kapható, számító lény vagy. És ebben a sztoriban nincs igazán jelentősége, hogy ezt nőként, férfiként vagy nem binárisként műveled.

(E jegyzetet illusztráló fotók mindegyike Novák Katalin hivatalos Facebook-oldalán jelent meg.)


Novák Katalin

Facebook

Kosztonyák Katalin írásai itt olvashatók: A SZÓLÁS JOGÁN.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...