BEZÁR

Közösségi média

Kilenc közéleti pofára esés, ami emlékezetessé teszi 2021-et – Azonnali.hu

Ha a közéletet szórakozásként fogjuk fel, a legszebb pillanatokat kétségkívül a közéleti szereplők látványos pofára esései szolgáltatják. 2021 emlékezetes pillanatai között vannak nagyon vicces, de jelentéktelen taknyolások, és vannak olyanok is, amik politikusok pályáját siklatták ki.

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Facebook

Az Azonnali 2021-es listájában Kósa Lajos (Fidesz) debreceni országgyűlési képviselő is szerepel.

KÓSA LAJOS ÉS A PEGASUS

Kósa Lajos a közéleti pofáraeséseket legmegbízhatóbban hozó csúcspolitikusok közé tartozik. 2021 legsúlyosabb fideszes botrányán, a Pegasus-ügyön – a kormány egy izraeli kémszoftverrel figyelhetett meg ellenzéki politikusokat, kormánykritikus újságírókat és civileket – csavart egyet: Kósa ugyanis újságíróknak elkotyogta, hogy a Pegasust a belügyminisztérium vásárolta.

Ez azonban minősített adat, vagyis a Fidesz egyik alelnöke bűncselekményt követett volna el – ha az állítása igaz lett volna. Az ügyben feljelentés is született, amit az ügyészség arra hivatkozva utasított el, hogy mivel Kósa állítása nem fedi a valóságot – vagyis a belügy nem vásárolt Pegasust –, így az nem is lehet minősített adattal való visszaélés.

Vagyis Kósa egyszerűen mellébeszélt, és az ő esetében általában, illetve a konkrét ügy körülményeit tekintve is nagy bizonyossággal állítható, hogy nem a politikusoknál gyakori profi bullshitelés félrecsúszásáról van szó, hanem arról, hogy Kósa véletlenül mondott el átala igaznak hitt baromságot.

Hogy a Pegasust nem a belügy vette, az Vadai Ágnes DK-s képviselő is igazolta, aki Kósa nyilatkozata után azt mondta, a honvédelmi bizottság – aminek Vadai az alelnöke – ülésén nem az hangzott el, hogy a belügy vette volna a szoftvert. Hogy mi hangzott el, azt a képviselő nem árulhatta el, mert a bizottságon a témában elhangzottakat 2050-ig titkosították.

További pofára esések az Azonnali cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...