BEZÁR

Közösségi média

Irodát nyithat Debrecenben a TASZ – Kezdő jogász munkatársat keresnek

Négy lehetséges helyszín van, a döntésük attól függ, hol találnak alkalmas személyt.

December 16-án hirdette meg a honlapján a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogy 2022-ben megnyitnák második vidéki irodájukat (az elsőt 2021-ben Pécsen nyitották), méghozzá Debrecenben, Miskolcon, Szegeden vagy Szombathelyen. A jogvédő szervezet közlése szerint a helyszín attól függ, hogy hol találnak megfelelő munkatársat.


TASZ

„A TASZ olyan emberi jogi érdeklődésű, jogász végzettségű, a szervezet céljai iránt elkötelezett munkatársat keres, aki Debrecenben, Miskolcon, Szegeden vagy Szombathelyen él és ismeri a helyi civil életet. Az ideális jelentkező agilis, kezdeményező és elkötelezett emberi jogi és demokratikus értékek mellett” – írják. A TASZ számára fontos továbbá, hogy a leendő munkatársuk megismerje és ossza a szervezet által képviselt értékeket, akarjon tanulni és legyen proaktív.

A felhívás szerint az új irodát a TASZ regionális programjának keretében fogják megnyitni, amely célja, hogy a jogvédelem országszerte elérhető legyen. A szervezet tervei szerint 2023-ra már három, nem budapesti irodával fognak rendelkezni.

A jelentkezési határidő 2022. január 20. éjfél. További részleteket a TASZ honlapján olvashatnak.

Eddig is foglalkoztak nem budapesti ügyekkel

A felhívásban szerepel, hogy a TASZ eddig is látott el jogi képviseletet nem budapesti ügyekben. November 25-én Zsugyó Virág jogász és Nagy Petra Júlia önkéntes koordinátor több ilyen esetről is beszámoltak az Ember a plakát mögött című tárlatvezetésen, amelyet az 1. Mini ARC kiállításhoz kapcsolódóan tartottak meg. Az eseményről szóló beszámolónk ide kattintva olvasható.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...