BEZÁR

Közösségi média

Versenyt korlátozó megállapodás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy hajdúnánási közbeszerzéssel kapcsolatban

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy tudja, a helyi ipari park beruházásához kötődik az ügy, amelyben értesülései szerint a jegyző is érintett lehet.

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

Hajdúnánás önkormányzata csalt a közbeszerzéseken – írta a közösségi oldalán Hadházy Ákos (független) országgyűlési képviselő december 13-án. Hadházy még november 23-án tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek írásbeli kérdést azzal kapcsolatban, hogy van-e olyan büntetőügy, folyamatban lévő nyomozás, amelynek Hajdúnánás önkormányzatának valamelyik tisztségviselője az érintettje.

Polt Péter december 8-án válaszolt a képviselőnek. A levelében azt írta: Hajdúnánás önkormányzatát érintően közbeszerzési eljárásban versenyt korlátozó megállapodás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint eddig hat gyanúsítottat hallgattak ki a versenyt korlátozó megállapodás megalapozott gyanúja miatt. További részleteket a nyomozás érdekére való hivatkozással nem árult el.

„Ezt a köznyelvben előre lezsírozott közbeszerzésnek lehet fordítani és 1-3 év börtönnel büntethető” – írta az ügyben Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. Megjegyezte, helyben szinte semmit sem lehet tudni az ügyről, ő úgy értesült, hogy a hajdúnánási ipari park beruházásával függ össze, és érintett a jegyző is. Hadházy beszélt vele telefonon, a jegyző azt válaszolta neki, írásban felel az érdeklődésére.

Hadházy a nyomozásról úgy vélekedik, tévedés lenne azt gondolni, hogy „Polt Pétert megszállta a szentlélek”. Azt valószínűsíti, hogy az eljárás mögött valamilyen belharc, konkurenciaharc vagy egy véletlenül beszerzett, eltüntethetetlen bizonyíték állhat.

Kerestük az ügyben Szólláth Tibor (Fidesz) polgármestert és Kiss Imre jegyzőt is. Amennyiben válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Hadházy Ákos bejegyzéséről több országos sajtótermék is beszámolt már, ennek ellenére Szólláth Tibor mintha nem tartaná különösen fontosnak, hogy megnyilatkozzon az ügyben. A nyomozással kapcsolatos hír megjelenése óta egyszer posztolt a közösségi oldalán. „Advent utolsó napjaiban bekopogtatott a tél” – írja a havas városról készített galéria mellé.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...