BEZÁR

Közösségi média

Országosan továbbra is Hajdú-Bihar megyében a harmadik legalacsonyabb szintű az átoltottság

Hiába a kormány oltási kampánya, csak lassan halad a vakcinálás. A 12 év feletti lakosságot tekintve 69,7 százalék a magyar átlag, Hajdú-Biharban ugyanez a mutató csak 63,9 százalék. A szomszédos megyék közül Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés is előrébb jár.


koronavírus
2021. december 1.
koronavirus.gov.hu

Ma, december 2-án jelent meg a kormányzati tájékoztató honlapon az a december 1-i állapotokat tükröző térkép, amelyen fővárosi és megyei bontásban mutatja meg a kormány a 12 év feletti lakosság koronavírus elleni átoltottsági arányát. Az országos arány 69,7 százalék, ami alig magasabb a november 11-én közölt 68,1 százaléknál. Mindez annak fényében érdekes, hogy a kormány november 22-én oltási akcióhetet indított, amely során lehetővé tették az előzetes időpontfoglalás nélküli vakcinához jutást az oltópontokon. A programot ma hosszabbították meg másodjára, a kormányzati kommunikáció tegnap azt írta: nagyon sikeresnek tekintik az akciót. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter mai bejelentése szerint a kampány kezdete óta 114 ezer személy vette fel az első oltását.


koronavírus
2021. november 10.
koronavirus.gov.hu

Hajdú-Bihar a november 10-i adatokhoz hasonlóan továbbra is a harmadik legalacsonyabb átoltottsággal rendelkező megye Magyarországon. A 12 év feletti lakosság 63,9 százalékát oltották be legalább egy adag vakcinával. Ennél rosszabb statisztikát csak Jász-Nagykun-Szolnok megye (61,5 százalék) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (63,4 százalék) tud felmutatni. Hajdú-Bihar megyében a 12 év feletti lakosság átoltottsága november 10-én 62,2 százalék volt, tehát három hét alatt 1,7 százalékot sikerült javítani.

Ahogy arról november 25-én beszámoltunk, november 11-én közérdekű adatigénylést adtunk be a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatalhoz, hogy megtudjuk, milyen arányban oltották be a megye lakosságát az egyes településeken. Fodor Mária megyei tisztifőorvos arra hivatkozva, hogy az adatkérésünk teljesítése veszélyeztetné a járványügyi feladatellátásukat, a válaszadás határidejét harminc nappal meghosszabbította. Így várhatóan karácsony környékén fognak válaszolni az érdeklődésünkre, hacsak nem tolják ki a határidőt újabb 45 nappal, ahogy azt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is tette egy korábbi adatkérésünknél.


koronavírus
Debreceni oltópont november elején
Lia

Ami a teljes lakosságot illeti, a legalább egy oltásban részesült magyarok aránya az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) mai adatai szerint 62,1 százalék. Ezzel jelentősen elmaradunk az európai uniós átlagtól, ami jelenleg 70,5 százalék.

Az első grafikonon a Hajdú-Bihar megyében eddig regisztrált, a másodikon pedig az új fertőzöttek számának változását láthatjuk 7 napos mozgóátlagban. Ez a számítási mód a napi adatközlések időnként nehezen értelmezhető számai helyett megmutatja a helyi járványhelyzet trendjeit. A mozgóátlagról itt olvashatnak részletesebben.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...