BEZÁR

Közösségi média

Egyedül Debrecen vállalta, hogy nézők előtt rendezi meg a gyorskorcsolya-világkupát – hvg.hu

A témában rendezett szerdai sajtótájékoztatón Kósa Lajos is felszólalt. A fideszes képviselő korábban kórházban volt koronavírus-fertőzés miatt.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának négy állomása közül kizárólag a debreceni szervezők vállalták, hogy nézők előtt rendezik meg a versenyt – írja a hvg.hu.

„A jegyértékesítés 50 százalékos szinten van, ami ismerve a debreceni szokásokat, kifejezetten jónak mondható. A koronavírus-járvány miatt szigorú beléptetés lesz, de így is különleges hangulatú verseny várható, mert a másik három helyszínen zárt kapus volt, illetve lesz a verseny” – jelentette ki a csütörtöktől vasárnapig tartó olimpiai kvalifikációs eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke. A fideszes képviselő november 8-án közölte, hogy elkapta a koronavírust, emiatt kórházban is volt.

„Debrecen már több mint 40 világesemény házigazdája volt, ebben a sportágban pedig már harmadszor ad otthont kiemelt versenynek, ami azt bizonyítja, hogy a hajdúsági városra lehet számítani” – fogalmazott Széles Diána alpolgármester. „Méltó a város, hogy bármilyen sporteseményt megrendezzen.” A városvezető arról is beszélt, hogy 2,5 milliárd forintot költöttek a Főnix Aréna korszerűsítésére, hogy „méltó pompájában tudja fogadni” a rövidpályás gyorskorcsolyázókat. „Közel 4400 vendégéjszakát töltenek a gyorskorisok a városban, ez nagyon fontos koronavírus-járvány idején, mert ez biztos pontot jelent a turisztikai szolgáltatóknak” – mondta Széles Diána.

További részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...