BEZÁR

Közösségi média

A HÉT IDÉZETE

Kósa Lajos: „Magyarország számíthat a Fideszre…”

Tovább él az országgyűlési képviselő pontatlan posztja.

Nem kétséges, bár fél év múlva lesz a voksolás, már javában tart a 2022-es országgyűlési választás kampánya. Ennek jegyében a minap egy szlogent írt Kósa Lajos (vagy a Facebook-oldalán a nevében posztoló). Október 23-án imigyen szólt a közösségi hálón: „Békemenet: az a helyzet, hogy teljesen világos kikre számíthat Magyarország. Magyarország számíthat a Fideszre, a Fidesz számíthat Magyarországra!”

Az üzenet tartalmi kibontásával most nem bajlódunk, inkább lássuk, hogy három nappal később Kósa posztjából ez lett a Fidesz debreceni szervezetének tolmácsolásában:


Kósa Lajos

Facebook

A kormányzópárt debreceni környékén továbbra is hiány mutatkozik olyan magyartanárok – vagy tanítványaik – terén, akik tisztában vannak a központozással. Ebben a szövegben a „világos” után ugyanis vessző írandó.

Ha már a számításokról van szó… Kire számítsunk Magyarországon anyanyelvünk helyes használata és megjelenítése terén, ha nem egy nemzeti és konzervatív pártra?

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...