BEZÁR

Közösségi média

Aréna lett a csarnokból – szalagfogó Debrecenben

A 2,5 milliárd forintból (vagy 3,1 milliárdból?) nem telt két szalagoszlopra, pedig biztosan tudnák máshol is használni a jövőben, annyi itt az ünnepélyes átadás.


Főnix Aréna - Papp László, Kósa Lajos
Tegnap ismét átadták ünnepélyesen a Főnixet
MTI/Czeglédi Zsolt

A tervezett befejezéshez képest egy héttel a korábban elkészült az egykori Főnix Csarnok felújítása, s tegnap már Főnix Arénaként adták át újra a 2002-ben készült multifunkciós épületet. A szalagvágós eseményről beszámolt gyakorlatilag az egész helyi sajtó és a közösségi hálón sem maradt nyom nélkül.

Kiposztolta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, Papp László (Fidesz) debreceni polgármester, Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő és sokminden elnöke. Ők hárman az öt szalagvágóból.

A csarnok arénítása a magyar államnak 2,5 milliárd forintjába került, a Magyar Kézilabda Szövetség 600 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, de talán az a pénz is az államtól származik, tehát mondhatjuk, hogy a debreceni Főnix Aréna renoválása a magyar állampolgárok 3,1 milliárd forintjába került. Hamarosan nemzetközi sportesemények helyszíne lesz.

Tehát megtörtént a szalagvágás, ám az erről szóló publikációknak szinte mindegyikéből – és az MTI képkínálatából is – kimaradt, mert leginkább levágták, hogy kiknek vagy miknek köszönhetően feszült a nemzeti szalag az ollós emberek elé. Egyetlen helyet találtunk, ahol megjelent a leleplezetlen igazság, ez pedig a debreceni önkormányzati média, a Dehír tudósítása. Nem áruljuk el azt, hogy már megint hogyan helyettesítették az apró kis oszlopokat, aki kíváncsi rá, kattintson ide.
Nem fog meglepődni.

(Reméljük, a Dehír anyagában bennemaradhat az a bizonyos fotó, nem veszik ki utólag.)

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...