BEZÁR

Közösségi média

„A magyar lakosság döntő többsége nem kér a sárdobálásból” – Márki-Zay Péter Debrecenben

A politikus bejelentette: győzelme esetén új alkotmány megalkotását kezdeményezi, amelyet társadalmi vitára bocsátana, majd népszavazáson fogadtatna el.

Október 10-16. között rendezik az ellenzéki előválasztás második fordulóját, amelynek utolsó előtti napjáig összesen közel 544 ezren szavaztak. A szavazók két induló közül választhatják ki az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltjét: ők Dobrev Klára (DK) és Márki Zay-Péter (MMM). Előbbi debreceni fórumáról már korábban beszámoltunk. Október 15-én Márki-Zay Péter látogatott Debrecenbe, hogy kampányoljon az utolsó szavazási nap előtt. Az eseményen körülbelül 200-an vettek részt, zömében 30 év alattiak.


Márki-Zay Péter Debrecenben – 2021. október 15.
Galéria: Márki-Zay Péter Debrecenben – 2021. október 15. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Lia

Az eredeti tervek szerint a Márki-Zay javára korábban visszalépett Karácsony Gergely főpolgármester is részt vett volna a Piac utca és a Csapó utca sarkán tartott utcafórumon, de budapesti teendőire hivatkozva a miskolci kampányeseményük után visszautazott a fővárosba. Itt volt ugyanakkor és Hódmezővásárhely polgármestere mellett korteskedett Fekete-Győr András, a Momentum napokban lemondott volt elnöke és Pálinkás József volt MTA-elnök, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) elnöke, továbbá beszédet mondott Gyurcsik Ádám, az MMM ifjúsági szervezete, a Minden Fiatal Magyarországa elnöke.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Márki-Zay Péter a beszéde elején arra kérte a megjelent fiatalokat, hogy a DK-s szüleiket győzzék meg, hogy szavazzanak rá, mert szerinte ez a DK érdeke is, mondván, másképp ők sem kerülhetnek kormányra. Márki-Zay az eddig elért politikai teljesítménye miatt megtapsoltatta Dobrev Klárát, ugyanakkor élesen kritizálta a DK második fordulóban használt kampányeszközeit. Többször is hangsúlyozta, Magyarországnak mindenkire szüksége van, az országban pedig szerinte szeretetnek kell uralkodnia.


Márki-Zay Péter Debrecenben – 2021. október 15.

Lia

A kampánygyűlésen Márki-Zay kijelentette: új alkotmányt lát szükségesnek, amelynek az alapjait szerinte szakembereknek kell kidolgozniuk, de az anyagot társadalmi vitára bocsátaná, majd népszavazással fogadtatná el a szöveget.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta a roma felzárkóztatás fontosságát, valamint prioritásként jelölte meg a külföldre vándorolt fiatalok visszacsábítását, és a még itt élők magyarországi boldogulásának biztosítását.

Az eseményről összefoglaló videót is készítettünk:

A beszédeket követően Márki-Zay Péter kezet fogott és szelfizett a szimpatizánsaival.

A debreceni kampánygyűlést sem bekiabálók, sem tüntetők nem zavarták meg.

Az esemény egészét megörökítő vágatlan videónk itt látható:

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...