BEZÁR

Közösségi média

Újraszámolják a szavazatokat a Hajdú-Bihar megyei 6-os választókerület előválasztásán

Több érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség Hegedüs Péter és Tóth József eredménye között.

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) október 6-án arról tájékoztatta a Telexet, hogy hat választókerületben, köztük a Hajdú-Bihar megyei 6-os számúban újraszámolják az ellenzéki előválasztás első fordulójában leadott szavazatokat. A döntés oka az, hogy múlt héten több érvénytelen szavazatot (330-at) számoltak, mint amennyi a különbség az első helyezett Hegedüs Péter (Jobbik) és a második Tóth József (DK) között (162 szavazat).


Előválasztás
Előválasztási szavazatszámlálás Budapesten
Facebook

Információink szerint a 6-os számú választókerületben a szavazatszámláláskor szinte minden urna tartalmazott néhány olyan szavazólapot, amelyek a QR-kódos hitelesítés hiánya miatt lettek érvénytelenek. Úgy tudjuk, több tucatnyi érvénytelen szavazat keletkezett például egy hajdúböszörményi szavazóhelyen, mert egy aktivista elrontotta a hitelesítéseket. Ez abból a szempontból érdekes, hogy az OEVB október 5-én kiadott közleménye szerint a nem hitelesített szavazólapokat az OEVB nem számolja meg, és a fellebbezések vizsgálata során is figyelmen kívül hagyja az azokat.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a múlt hét csütörtök éjjel, az országban az utolsók között bejelentett eredmény Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében az alábbi volt:

1. Hegedüs Péter (Jobbik) 2118 szavazat (41%)
2. Tóth József (DK) 1956 (37,86%)
3. Tömöri Zsolt Sándor 1092 (21,14%)


Hegedüs Péter, Tóth József és Tömöri Zsolt Sándor
Hegedüs Péter, Tóth József és Tömöri Zsolt Sándor
Polgár Tóth Tamás

A Telex az újraszámolásról szóló cikkében azt írja, várhatóan péntek estig hirdetik ki mind a 106 választókerület hivatalos végeredményét.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...