BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Nehogy már a lakótelepi prolik akarata érvényesüljön!

A kitaposott ösvényeket minden tavasszal beszántják a debreceni lakótelepen, pedig inkább járdát kellene építeniük épp oda.


Tócóskert

SzI

Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Olvasó!

Látva, hogy térköves írásommal mennyien értenek egyet, felbuzdultam, és most a térkő (járda) hiányáról is írok pár sort.
Győzi bácsinak pedig lenne ezekre a helyekre is köve!
Az őrváros bölcsei és a szégyenteljes közlekedésépítő mérnök kegyencei már majdnem mindent térkővel borítottak városunkban, a parkokban, a Nagyerdőn.

Talán, hogy a mindenkori hatalom megmutassa: bizony itt ő (és a hülyeség) az úr, vannak azért még térkőmentes, úttalan utak (járdák) is. A Tócóskert az egyik kedvencem ebből a szempontból.
A Tóciban is térköveznek, de persze nem ott, ahol már 37 éve kértem/kértük folyamatosan. A lakótelep István úti „sárga kanyarházától” a posta és a piac csak a kitaposott földúton közelíthető meg gyalogosan. A 37 év előtti kérésem/kérésünk, hogy legyen járda ott, ahol járnak, a hatalom részéről azzal lett és van azóta is „jutalmazva”, hogy a kitaposott ösvényeket minden tavasszal beszántják, fűvel próbálják beültetni. Micsoda arrogancia, micsoda buta hatalmi gőg! 10 éve elköltöztem a Tóciból, nem túl távolra, de szívesen járok vissza postára, piacra. Bár a helyzet a járda ügyében változatlan.


Tócóskert

SzI

Tócóskert

SzI

Mint ahogy az István úti „zöld kanyarház” és a templomhoz közeli autóbuszmegállóból sem hajlandók 39! éve (templom csak 26) az értelmes járdát megépíteni.
Ott is inkább szántanak tavasszal. Nehogy már a lakótelepi prolik akarata érvényesüljön! Dagonyázzon, aki ide akar hazamenni (vagy templomba) a busztól.
Épült ugyan egy szilárd burkolatú gyalogút a megállótól 10 méterre, a járt iránnyal pont ellenkező szögben, de én ezt a „csakazértsem” járdának nevezem. Inkább arculköpő.


Tócóskert

SzI

Tócóskert

SzI

Így a „sárga kanyarba” és a templomba igyekvők a buszmegállóból 39 év után is (a templomba csak 26) tavasszal felszántott „földjárdán” jutnak el.
Győzi bácsinak pedig lenne ide is köve! És a polgi is felszentelhetné az elágazó ösvények alapköveit.
A választások előtt még jól is jöhetne neki! Bár ebben az őrvárosban a hülyeséget végtelenségig hagyjuk megőrizni. Nem sokat kell kampányolni „bebetonozott hatalomnak”. Alig van, ki ellen.

Üdvözlettel:
Sz.I.


Tócóskert

SzI

Tócóskert

SzI

Köszönjük a levelet és fotókat! Másokat is biztatunk, ha van az olvasóink érdeklődésére számot tartó információjuk, javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...