BEZÁR

Közösségi média

Munkaülés összehívásával kerüli ki a testületi ülések veszélyhelyzeti tiltását Polgár polgármestere

Döntenie ettől még neki kell, de a képviselőknek így nagyobb szerepe lehet a folyamatban. Fontos helyi ügyekben kell halaszthatatlan döntéseket hozni – így szól a polgármester indoklása. A politikus már korábban is kifogásolta, hogy a kormány nem engedi az önkormányzatoknak a testületi ülések megtartását.

Május 18-án írt egy bejegyzést a közösségi oldalára Tóth József (DK), Polgár polgármestere, az ellenzéki előválasztáson a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerületben induló képviselőjelölt, amelyben kifogásolta, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása miatt továbbra sem lehet önkormányzati üléseket tartani.


Tóth József
Tóth József
Polgár Tóth Tamás

„Nem ülhetünk össze a helyi közügyek megbeszélésére, a város jövőjét befolyásoló döntések megvitatására, a képviselő-testület hatáskörében lévő döntések meghozatalára. De miért? Milyen veszélyhelyzeti kockázatot jelent az, ha a város nyolc képviselőjével – mindenkinek védettséget igazoló kártyája van – a választók felhatalmazásból meghozzuk a szükséges döntéseket?” – tette fel a kérdést a polgármester, majd kifejtette, nem érti, hogy a szabályozás miért nem engedi a testületi üléseket, ha engedi a focimeccseket, a ballagási ünnepségeket, a színházba járást és a teraszokon való sörözést is. A döntéshozókat arra kérte, gondolják újra az értelmetlen szabályt, és engedjék dolgozni az önkormányzatokat.

Tóth nem állt meg a törvény kritizálásánál: május 20-án Polgár közösségi oldalán jelentette be, hogy a város fontos ügyei és a halaszthatatlan önkormányzati döntések miatt munkaülést hív össze a képviselők számára május 27-én 14 órára a városháza tanácskozó termébe. A május 21-én szintén Polgár közösségi oldalán közzétett videójában Tóth azt is elárulta, hogy egy kerékpárúttal kapcsolatos közbeszerzésről, az ügyeleti szolgálat biztonságos működéséről, a strandfürdő bérleti szerződéséről, ingatlanvásárlásról, valamint egyes pályázati folyamatokról és egyéb előterjesztésekről kell döntenie az önkormányzatnak – illetve a veszélyhelyzet miatt az önkormányzat nevében magának a polgármesternek. „Ez nem képviselő-testületi ülés, ez a képviselők nyilvános, véleményező, döntéselőkészítő, döntést segítő megbeszélése” – magyarázta Tóth, majd a helyi közügyek iránt érdeklődőket arra kérte, kísérjék figyelemmel a munkaülést.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...