ARCOK DEBRECENBŐL

Birinyi Dominika

A slamben szinte bármiről lehet beszélni, ami aktuálisan érdekel.


Birinyi Dominika
Birinyi Dominika
Tóth Tamás

A legújabb érdeklődési köröm a környezetvédelem, főleg mióta a plasztikmentességet igyekeznek bevezetni az Unióban. Most voltam két fesztiválon, ahol nagyon lehetett látni a különbségeket. A Bánkitó Fesztiválon tartós műanyagpohárban adták a sört, és meglepően kevés szemét volt. A romániai Electric Castle fesztiválon szelektíven lehetett gyűjteni a szemetet, a hosszú italokat pedig kávéspohárszerű papírpohárban adták ki, annyi különbséggel, hogy rá volt írva, hogy Jameson Whiskey. Nagyon tiszta fesztivál volt, a csikkeket mindenki csikkgyűjtőbe gyűjtötte, a komposztálható hulladékot is külön gyűjtötték.


Birinyi Dominika

Tóth Tamás

A slam a másik dolog, ami foglalkoztat. A segítségével bármire lehet reflektálni: a politikára, a környezetvédelemre, a társadalomra, a városra vagy az emberekre is. Szinte bármiről lehet beszélni, ami aktuálisan érdekel. A múltkor egy olyan szöveget mondtam, ami arról szólt, hogy hogyan tudom élvezni az életet, máskor pedig olyat, ami teljes mértékben a politikával volt kapcsolatos. Nagyon tetszik, ahogy csapongani lehet a témák között.


Birinyi Dominika

Tóth Tamás

(Huszonkét éves, az Eger melletti Nagytályáról származik, a Debreceni Egyetem negyedéves orvostanhallgatója. Rendszeresen részt vesz a debreceni slam poetry eseményeken, már klímatüntetésen is slammelt.)

Az ARCOK DEBRECENBŐL sorozatunkban arról érdeklődünk, hogy éppen kit mi foglalkoztat.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!