BEZÁR

Közösségi média

Csak a debreceni szennyvízben mérte alacsonynak a koronavírus koncentrációját az NNK

Az előző héten rejtélyes okokból nem közölték Debrecen adatait, ezeket utólag sem pótolták, az ezzel kapcsolatos levelünkre sem válaszoltak. Most úgy tűnik, az egész országban itt a legjobb a helyzet.


Debreciner - egy százalék

debreciner.hu

Április 15-én a Portfolio alapján számoltunk be arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által hetente közzétett, friss szennyvízvizsgálati eredményeket tartalmazó táblázatban és az azt vizualizáló térképen nem szerepeltek a debreceni adatok. Ilyen a koronavírus-járvány kezdete óta még nem fordult elő.

Még április 15-én levélben kerestük a Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett NNK-t, hogy megtudjuk: miért maradt le Debrecen, illetve várhatóan mikor pótolják a debreceni adatokat. Levelünkre azóta sem válaszoltak, a korábban közzétett PDF-fájlt sem cserélték le. Az intézet április 19-én publikálta a 15. heti eredményeket, immár a Debrecenre vonatkozó információkat is bemutatva. Ezek alapján az országban a debreceni szennyvízben mérték a legalacsonyabbnak a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját. A vírus az országban egyedül itt van jelen alacsony mértékben, valamint egyedül itt mutattak ki csökkenő tendenciát.


koronavírus

nnk.gov.hu

A koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja a következő hetek esetszámainak előrejelzésében játszik szerepet. Ezek alapján a közeljövőben Debrecenben némileg csökkenhet az új fertőzöttek száma.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...