BEZÁR

Közösségi média

Nekiestek Tiba István országgyűlési képviselőnek Hajdúböszörmény nyílt közösségi csoportjában

A hozzászólók élesen kritizálják a fideszes politikus gyakorlatát a választói kérdések befogadásával kapcsolatban, de van, aki a börtönbe már három éve be nem vonuló Veres Margit felől érdeklődött, míg más attól tart: Tiba esetleg eltévedhet a saját választókerületében.


Debreciner - egy százalék

debreciner.hu

Tiba István (Fidesz), Hajdú-Bihar megye 6-os számú, hajdúböszörményi központú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője április 6-án tette közzé a közösségi oldalán, hogy április 9-én élő bejelentkezésben fog válaszolni a neki előzetesen feltett kérdésekre. Hasonló eseményeket Tiba kéthetente szokott tartani, ezek rendszerint úgy zajlanak, hogy felolvassa a – döntő többségben Balmazújvárossal kapcsolatos – kérdéseket, majd válaszol rájuk, illetve kommentálja azokat. Tiba ezeket az alkalmakat általában arra szokta kihasználni, hogy Hegedüs Pétert (független), Balmazújváros 2018 óta regnáló polgármesterét kritizálja.


Tiba István

Facebook

Tiba bejegyzését április 7-én reggel osztották meg a választókerülete egyik legnagyobb nyilvános Facebook-csoportjában, a Böszörményben hallottam nevű felületen. Cikkünk írásakor már jóval több mint 24 óra telt el a megosztás óta, a poszt ezalatt 56 hozzászólást generált, ami azt mutatja, hogy a téma megmozgatja a böszörményieket (áprilisban csak egy bejegyzést találtunk a csoportban, amely ennél több kommentet eredményezett). Ez önmagából még nem képezne hírértéket, azonban az 56 komment szinte kivétel nélkül az országgyűlési képviselőt kritizálja, miközben egyetlen hozzászóló sem áll ki Tiba mellett.

„Csak nehogy eltévedjen a képviselő úr!” – írta egy hozzászóló, aki arra utalhatott, hogy Tiba közösségi oldalának adminisztrátora egy március 27-i bejegyzésben néhány Hajdúviden készült fotó helyszíneként Bodaszőlőt jelölte meg. A tévedést egyébként bő egy órával később korrigálták.

Volt olyan személy, aki Veres Margit (független), Tiba által támogatott volt balmazújvárosi polgármester státuszára kérdezett rá: Verest még 2018-ban ítélték jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetésre egy olyan ügyben, amely még Tiba polgármesterségének idején történt, amikor Veres Margit jegyzőként dolgozott. Veres a mai napig nem kezdte meg büntetésének letöltését.

Többen is kritizálták Tiba módszerét a kérdések befogadásával kapcsolatban. Volt, aki azt javasolta: lehetőséget kellene teremteni arra, hogy ezeket publikus formában is feltehessék, kizárva azt, hogy Tiba esetleg szelektáljon a témák között.

Akadt olyan kommentelő is, aki Tiba meg nem valósított ígéreteit emlegette, ehhez forrásként a Bodaszőlőért Egyesületnek a 2014-es országgyűlési választások idejére időzített kiadványát linkelte be.

Tiba István 2018-ban az érvényesen leadott szavazatok 48,91 százalékát begyűjtve vált (sorozatban harmadik alkalommal) a választókerület parlamenti képviselőjévé. A voksoláson Hajdúböszörményben is rá szavaztak a legtöbben.

A képviselő újabb élő bejelentkezése tehát holnap, április 9-én, pénteken lesz, bárki figyelemmel kísérheti Tiba közösségi oldalán.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...