BEZÁR

Közösségi média

Három nap, több tucat rászoruló család – a legsúlyosabb járványidőben tartott jótékonysági kampánykörutat Tiba István

A fideszes országgyűlési képviselő a csomagok kiosztása során a nehéz körülmények között élő személyek nagy részét lefotóztatta, majd a képeket közzétette a közösségi oldalán. A koronavírusra hivatkozva maszkot is osztogatott – kézből, csomagolás vagy kesztyű nélkül.


Tiba István

Facebook

Nagyon aktív volt március 26. és 28. között Tiba István (Fidesz) a közösségi oldalán: a három nap alatt 8 alkalommal posztolt összesen 65 fotót, amelyeken az látható, hogy a választókerületében élő rászorulóknak csomagokat (azt a képviselő nem közölte, hogy milyen finanszírozással, kinek az esetleges támogatásával és mi volt bennük, de gyanítható, hogy legalább részben tartós élelmiszer), valamint a járvány tombolására hivatkozva maszkokat ad át. Utóbbiak a képek alapján kísértetiesen hasonlítanak a hajdúnánási Fidesz által március 23-a óta regisztráció fejében osztogatott ezüst-kolloiddal kezelt maszkokra, de Tiba nem tett róla említést, hogy ugyanazokról a maszkokról lenne szó.


Tiba István

Facebook

A képviselő az alábbi menetrend szerint járta a választókerületét:

március 26: Újszentmargita – nem írta, hogy hány családot látogatott meg, 9 fotót közölt;
március 26: Folyás – itt sem tüntette fel a családok számát, 10 fotót közölt;
március 26: Újtikos
– 10 családot látogatott meg, 9 fotót közölt;
március 26: Tiszagyulaháza – nem írta, hány családnál járt, 10 fotót közölt;
március 27: Hajdúvid
– nem írta a családok számát, 9 fotót közölt;
március 27: Bodaszőlő
– 10 családnál járt, 6 fotót közölt;
március 28: Görbeháza
– 10 családnál járt, 10 fotót közölt;
március 28: Pród
– 10 családnál járt, 2 fotót közölt.


Tiba István

Facebook

A fenti felsorolásból látszik: Tiba nem tüntette fel minden bejegyzésénél, hogy hány rászoruló háztartásnál tett látogatást, a beszámolói és a fotók alapján azonban úgy tűnik, összesen több mint 75 családnak osztotta ki a rejtélyes csomagokat és a maszkokat. Tiba számos felvétellel dokumentálta, hogy az egészségügyi eszközt kesztyű és csomagolás nélkül, saját kezűleg adta át a rászorulóknak. Természetesen nem tudhatjuk, a képviselő pontosan hány alkalommal fertőtlenített kezet az átadások között, de a megoldása legalábbis meglepőnek mondható, tekintettel arra, hogy a hivatalos adatok szerint csak ezen a három napon 1266 fertőzöttet regisztráltak Hajdú-Bihar megyében, s nem elfeledkezve arról, hogy Tiba civil foglalkozása szerint orvos. Az is meglehetősen rendhagyónak mondható, hogy egy politikus ilyen gazdag fotóanyaggal szemlélteti a jótékonysági akcióját.


Tiba István

Facebook

Az első akcióhoz fűzött kommentárjában a fideszes képviselő egyébként arról írt, a családok kiválasztásában az adott települések polgármesterei voltak a segítségére: „ők vannak tisztában az általuk szolgált településen azzal, hogy melyek azok a családok, akiknek ez a felajánlás nagy segítség” – fogalmazott Tiba.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...