BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Mindent a maga idejében? – Ellátogatott a temetőbe a debreceni alpolgármester, és a gondoskodásról beszélt

Szemlét, majd sajtótájékoztatót tartott a fideszes városvezető arról, hogy Debrecenben a közköltségen eltemetettek sírjait méltó állapotba hozták a hajléktalanok. A médiabeszámolókban a munkát elvégző hajléktalanok nem szólalnak meg.


Széles Diána - köztemető

debrecen.hu

Széles Diána alpolgármesternek nagy sajtója volt tegnap.

Nem csak a hivatalos városi honlap számolt be részletesen, képgalériával együtt arról, hogy hatszáz sírt és környezetüket tették rendbe a kormány által támogatott, az elmúlt egy évben zajló, értékteremtő Start Mintaprogram keretében a Dekert Nonprofit Kft. által foglalkoztatott hajléktalanok a Debreceni Köztemető 33-as számú, közköltséges parcellájában.

Természetesen maga az alpolgármester is beszámolt a szerepléséről, a saját közösségi oldalára tett fel videót.
Itt hallható tőle: „mi úgy gondoljuk, hogy egy gondoskodó városnak igenis az elhunytakról is gondoskodni kell”. (Most ne forszírozzuk azt, hogy a városnak ez egyébként törvényi kötelezettsége, illetve évezredek óta szokása az emberi közösségeknek, hogy a halottaikról gondoskodnak, például egészségügyi okokból sem hagyják az árok szélén az elhunytak tetemeit.)

Pandémia idején kifejezetten aktuálisnak tűnik temetőben sajtótájékoztatót tartani, be is számolt az eseményről az összes kormányszimpatikus helyi médiatermék (Hatszáz sírt tettek rendbe a Debreceni Köztemetőben, Hatszáz közköltséges sírhelyet tettek rendbe a Debreceni Köztemetőben, Hajléktalanok sírokat tettek rendbe Debrecenben, Hajléktalanok segítségével tettek rendbe sírokat Debrecenben,

Sírokat tettek rendbe hajléktalanok segítségével a Debrecenben stb.).

Tavaly októberben Tasó László debrecen-nyíradonyi országgyűlési képviselő volt, aki a koronavírus-járvány második hullámának idején posztolt arról,
hogy az újlétai polgármesterrel együtt köztemetőt (is) adott át. „Hajrá Újléta!” – írta Tasó a posztja végére.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...