Kósa Lajos képviselő esete a rejtélyes csengeri örökösnővel – index

Az index összefoglalta, mit érdemes tudni a Mikszáth Kálmán tollára kívánkozó históriáról. Megszólalt a fideszes politikus is.

index

index

„Csaknem három év telt el azóta, hogy a Magyar Nemzet 2018. március elején cikksorozatban hozott nyilvánosságra néhány, közjegyző által hitelesített szerződést, amely a csengeri Sz. Gáborné M. Mária és Kósa Lajos országgyűlési képviselő között köttetett egy gigantikus örökségről. Kósa Lajos még 2013. január végén a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként arra vállalkozott magánjogi szerződésbe foglaltan, hogy több mint 4,3 milliárd euróért államkötvényt vásárol M. Mária képviseletében. Az 1300 milliárd forintnyi összeg M. Mária öröksége lett volna. Ha lett volna örökség” – ezzel a bekezdéssel kezdődik Torkos Matild terjedelmes írása, amiben napjainkig, 2021 februárjáig veszi végig mindazokat a történéseket, fejleményeket, amelyek az utóbbi három évben megjelentek a sajtóban a „csengeri örökösné” és Kósa Lajos fideszes politikus kapcsolatáról.

A cikk végén a szerző közli azt a levelet, amit most kapott az index szerkesztősége a Fidesz országgyűlési frakciójától:
„A »csengeri örökösnőről« szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltétélezésekről kijelentem: semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan. Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről. Kósa Lajos, országgyűlési képviselő”

A teljes cikk az indexben olvasható.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!