Hajdú-Bihar legnépszerűbb termálfürdős települései 2020-ban – termalonline.hu

Hajdúszoboszlóhoz kötődött tavaly a megye vendégéjszakaszámának közel kétharmada. Második helyen Debrecen, harmadikon Hajdúnánás áll.

Termál Online

termalonline.hu

A koronavírus járvány ennek a megyének a turizmusát is igen jelentősen megviselte. Jól mutatja ezt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Hajdú-Biharban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2020-ban 737 759 volt. Ez a vendégéjszakaszám 2019-ben még 1 541 427-et tett ki, azaz a tavalyi esztendőben 52 százalékos csökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni – írja termalonline.hu.

A KSH megyei adatsorából kigyűjtötték a termálfürdővel rendelkező települések vendégforgalmi adatait: a KSH a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számáról közöl adatokat, a magánszálláshelyekről nem. Ezért a kisebb szálláshelyek nélküli adatok nem mutatnak 100 százalékos képet, különösen a kisebb üdülőhelyek esetében. Utóbbiaknál egy-egy nagyobb hotel megléte is jelentősen befolyásolhatja az adatokat, jó példa erre Nyíradony.

Hajdúszoboszló még a tavalyi viharvert évben is közel félmillió vendégéjszakát produkált. Hajdúszoboszló megyén belüli dominanciáját jól mutatja, hogy a Hajdú-Biharban eltöltött vendégéjszakák számának majdnem kétharmada a patinás üdülőhelyhez kötődik.

Legnépszerűbb Hajdú-Bihar megyei termálfürdős települések a teljes vendégforgalom alapján – 2020 (kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma)

Termál Online

termalonline.hu
További részletek a Termál Online cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!