BEZÁR

Közösségi média

Tizennégy újonc tűzoltó lépett szolgálatba Hajdú-Bihar megyében

A napokban lezárult az újonc tűzoltók öthónapos képzése, így kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lépett szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét.

Tűzoltóság

Bányay Judit / katasztrofavedelem.hu

2012 óta tizenhetedik alkalommal bocsát ki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ újonc tűzoltókat, a most végzettekkel együtt több mint 2100 újonc szerezte meg az életmentéshez és tűzoltáshoz nélkülözhetetlen szakmai ismerteket.

Az újonc tűzoltók 13 megyében, közte Hajdú-Biharban kezdték meg a beavatkozó tűzoltói munkát őrmester rendfokozatban – adta hírül a katasztrófavédelem honlapja.

Hajdú-Bihar megyébe 14 fiatal tűzoltó került. Vass Gergő, Rákos Zoltán Dávid, Petrovics Sándor, Borsi Tamás, Kontor Gergely, Arany Zoltán Hunor, Ferenczi Roland és Szabó István a debreceni hivatásos tűzoltóparancsnoksághoz kerültek. Tóth Miklós és Takács Nándor Péter a hajdúszoboszlói katasztrófavédelmi őrsön, míg Varga Márk Egon a püspökladányi hivatásos tűzoltóparancsnokságon lát el szolgálatot ezentúl. A berettyóújfalui állományt Bata Gábor, Bíró Krisztián és Kállai Róbert erősíti.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...