BEZÁR

Közösségi média

Polgár DK-s polgármestere számára elfogadható, hogy budapesti párttársai nem kérnek az orosz és a kínai oltóanyagból

Tóth József ugyanakkor érvényesnek tartja a korábbi álláspontját is, miszerint beoltatja magát bármely, a háziorvosa által választott vakcinával.


Tóth József
Tóth József
Polgár Tóth Tamás

Közösségi médiás élő bejelentkezést tartottak február 14-én a Demokratikus Koalíció budapesti kerületi polgármesterei, ahol közölték: szeretnék megakadályozni, hogy a kerületeikben élő lakosokat olyan vakcinákkal oltsák be, amelyeket még nem törzskönyvezett az Európai Gyógyszerügynökség. Az uniós szinten idáig nem engedélyezett oltások közé tartozik jelenleg az orosz Szputnyik-V, valamint a kínai Sinopharm vakcinája is, ezekből a magyar kormány összesen már több millió adagot vásárolt. Az ügyben a kezdeményezők levelet írtak Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek.

A pártnak a polgári Tóth József személyében Hajdú-Bihar megyében is van egy polgármestere, aki azonban nem volt látható a videóban, és a közösségi médiában sem találtunk tőle hasonló megnyilvánulást. Megkérdeztük, hogy polgármesterként mit gondol párttársai javaslatáról.

A politikus a Debrecinernek küldött válaszában azt írta: más vidéki polgármesterekhez hasonlóan nem kapott meghívást az eseményre, de elfogadhatónak tartja az ott elhangzottakat. Tóth azonban a DK budapesti polgármestereitől eltérően nem írt levelet ezzel kapcsolatban Kásler Miklósnak.

A városvezető a Debrecinert arról is tájékoztatta, hogy továbbra is érvényesnek tekinti a január 10-i Facebook-bejegyzésében foglaltakat. A polgármester ebben azt írta: az emberek morális kötelessége, hogy az orvosok és egészségügyi szakemberek iránymutatásai alapján jelentkezzenek a védőoltásra. Tóth erre buzdította a környezetében élőket is. „Számomra ez egy lelkiismereti kötelem és egyben bizalmi kérdés is, ezért – nem másnak, mint csakis a háziorvosomnak – jelzem, hogy vállalom az általa választott koronavírus elleni vakcina beoltását” – fogalmazott Tóth József januárban.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...