BEZÁR

Közösségi média

2019-ben 36,7 tonna, 2020-ban 25,3 tonna kidobott fenyőt gyűjtöttek be Debrecenben

A kiszolgált karácsonyfák összeszedését január 6-án, szerdán kezdik meg.

karácsonyfa - fenyő

A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. (DHK) a korábbi évek gyakorlata szerint az ünnepeket követően Debrecen közigazgatási területén szervezetten gondoskodik a kidobott karácsonyi fenyőfák begyűjtéséről és elszállításáról.

A ritkábban lakott, azaz a kertes házas övezetekben a fenyőfát a kommunális hulladékgyűjtő járat gyűjti be, ezért azokat a kuka mellé kell kihelyezni az ürítési napon.

A sűrűn lakott városrészeken, azaz a lakótelepeken kifejezetten erre a célra gyűjtőjáratot szerveznek január 6-tól január 31-ig. A lakótelepeket körzetekre osztják, és a körzetekből ütemezett járattal gyűjtik be a fenyőfákat. A begyűjtést 2 műszakban végzik, 5:30 és 13:30 között, illetve 14 és 22 óra között. A fenyőfákat a kommunális gyűjtőjárat útvonala mellé (lehetőség szerint a közelébe) kérik kihelyezni.

A január 31. után kihelyezett fákat is begyűjtik, de ezt már a beérkező jelzések alapján címre érkezve.

A lakótelepek parkjaiból a DHK nem végez begyűjtés, ez a Debrecen város önkormányzata által parkfenntartási feladatokra szerződött alvállalkozók feladata lesz, tehát amennyiben a lakosok városi parkokban észlelnek kidobott fenyőfát, a polgármesteri hivatal Zöldterületi Osztályát kell erről értesíteniük.

A kidobott fenyők a Regionális Hulladékkezelő Központba kerülnek, ahol aprítást követően komposztálják azokat.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...