BEZÁR

Közösségi média

A járvány helyett karitatív akciókról tudósított az önkormányzati tévé híradója – Átlátszó

A koronavírus második hullámának csúcsán 30 adásból 29-ben mutattak be valamilyen adományozást, a vírussal pedig alig foglalkoztak.

Átlátszó

Az Átlátszón december 28-án jelent meg egy közös anyagunk, amelyben november 18-a és december 22-e között a DTV esti híradója, a Napszemle 30 adását vizsgáltuk abból a szempontból, hogy abban hány alkalommal és milyen módon foglalkoztak a debreceni, valamint a hajdú-bihari járványhelyzettel.

A vizsgált időszakban a Napszemle 17 adásában szólt legalább egy hír a helyi járványhelyzetről. Ezek – ha a kormány által minden reggel közölt megyei járványszám ismertetését nem számoljuk – kizárólag Debrecent érintő anyagok voltak, Hajdú-Bihar más településeinek helyzetével a DTV híradója egyáltalán nem foglalkozott, pedig különben rendszeresen közölnek információkat a megyéből.

A debreceni járványhelyzetről is mindössze olyan anyagok jelentek meg a Napszemlében, amelyek a kevés helyi járványügyi intézkedés valamelyikét mutatták be. A híradókból nem derült ki, hogy a DTV igyekezett volna kideríteni a debreceni fertőzöttek, a kórházban ápoltak vagy az elhunytak számát. Nem foglalkoztak azzal sem, hogy az oktatási-nevelési intézményeket hogyan érintették a járvány miatti rendkívüli szünetek, a digitális tanítás.

A fentiekhez képest feltűnően sokat foglalkoztak a különböző karitatív akciók bemutatásával. Ezeken a rendezvényeken, eseményeken rendszeresen látható volt a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Széles Diána (Fidesz) alpolgármester. A csatornának két olyan adása is volt, amelyben három adományozást mutattak be.

További részletek az Átlátszón olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...