BEZÁR

Közösségi média

800

Karantén és elmebaj

A kormány nem csak azért felel, amit tesz, hanem remélhetőleg majd azért is, amit nem tesz meg!


Orbán Viktor - Európai Unió

Facebook

Mottó: Az elmebaj egyik első tünete, ha az ember kezdi azt érezni, hogy egyre pszichotikusabb. Ez is egy kínai ujjbilincs. Ha az ember rágondol, bekerül. Philip Kindred Dick

Hú, de unom az ellenzéket!

Rettentő rossz volt olvasni a diktátoréhoz hasonló, ezerszer leírt hőspropagandát és dicsekvéshalmazt ellentett előjellel az EU-s csajoktól az ellenzéki képviselőkig bezárólag. Ezek nem ti vagytok, és nem is áll jól nektek! Ciki volt. Durván megszórtátok a népet, akik inkább egyszerű idézetekre vágynak és képeket nézegetnek. Itt tartunk. Ez se lesz egyszerű mutatvány itt alább.

Angela Merkel és a többi nagyon gazdag állam- és kormányfő megvédte tőletek Orbán Viktort! Ezt nyugodtan ismerjétek el. Nagyon nem győztetek!

A köztévé önmagához képest – kivéve Gulyás Gergely nagymonológját – még elég tényszerűen is tájékoztatott arról, hogy mit ért el Orbán a „Farkasveremben”.

Igaz, Orbán se győzött ám, mert akinek van még saját véleménye, és képes gondolkodni is, az tudja, hogy ezért neki majd fizetni kell, velünk. De egy háborgó elmét a ma érdekli, és nem a holnap. Mondjátok el, hogy holnap is felkel a nap, egy EP képviselő sem mond le azért, mert az Európai Tanács lesajnálja a teljes Európai Parlamentet is, ha az érdekeik úgy kívánják. Holnaptól is van járandóságotok, és gyúrhattok az újabb szájtépésre, hogy a járvány idején hova teszi majd az EU pénzét a kormány, és hogy mennyire káros a működése, meg hogy össze kell fogni, le kell váltani. Ezt már hosszú évek óta halljuk. Ami fontosabb, lesz pénz vagy nem lesz pénz. December 11-én 3:45 óra van, amikor idáig jutottam az írásban. Kíváncsi vagyok, színt vall-e a kormányfő, hogy mi lesz a kieső bérek és jövedelmek pótlásával? Ha csend lesz, semmi se lesz.


Orbán Viktor - Európai Unió

Facebook

Mondjátok el, hogy a felcsúti lángelme filléreket fog adni – ha fog egyáltalán – százezernyi szerencsétlennek, mert a munkaalapú társadalomban, ahol a „munka szabaddá tesz” – már csak haza kéne hozni azt a kaput –, csak a munkáért fizet az állam, kivéve a kormány alantas talpnyalóit és talpnyaló-szimpatizánsait, akik szállítják a szavazatot. Merjétek elmondani hidegen és mereven, nem színpadiaskodva! Azért vagytok megfizetve. Mondjátok el, hogy az lesz a hóbortja, hogy közmunkába állítja akár a becsődölt kocsma vagy szálláshely tulajdonosát is, a járvány miatt hazaküldött embereket is, bárki mást is, sőt a gazdasági társaságokat még fel is vásároltatja a sameszaival, potom áron! Mondjátok el, hogy egy szemernyi szociális érzék nem szorult a kormányba, és hogy Orbán Viktor kormánya NEM a magyar emberek kormánya. Meritek?

Mondjátok el, ha meritek az EP-ben is, hogy durván sérelmezitek az Európai Tanács megalkuvó politikáját, ami azt mutatja, hogy az inkább csak kapitalista, semmint demokrata! Mondjátok el, hogy a pénz beszél, a kutya ugat, a karaván Magyarországon mégis egy helyben topog, mert Merkelék nem védték meg Orbán Viktortól Magyarországot, TI pedig képtelenek vagytok rá! Mondjátok el! Se nekünk, se magatoknak ne hazudjatok! Annyi szolidaritás van az Európai Unió tényleges vezetőiben (mert ti csak bábuk vagytok jó pénzért, mint itthon az ellenzéki képviselők a parlamentben), mint Mackósajtban a brummogás!


Orbán Viktor - Európai Unió

Facebook

Vesztettetek. Ez az igazság, ha van jogállamisági kiegészítés, ha nincs. Évekig nem fog változni semmi. Ugathatjátok ti a keselyűt, ha azt nem érdekli a dolog. Sokaknak ettől nem lesz boldogabb a karácsonya üres zsebbel, munkahely nélkül. Mindig igen rossz érv az, amelyik a „rengeteg pénztől esik el Magyarország, ha” gondolattal kezdődik – szerintem. Eddig is erről volt szó vagy 10 éve. Ahol a pénz motiválja az igazságot, ott már régen rossz azoknak, akik nincsenek a húsos fazék közelében. Nevezzük csak annak, ami: tőkeinjekció hitel formájában, amit az unokáink unokái is fizetni fognak. Olyan uniós tőkeinjekció, aminek az alapjáról, felvételének, felhasználásának és visszafizetésének a módjáról és mikéntjéről és körülményeiről kéne folyni a vitáknak, nem pedig arról, hogy Orbán Viktor szokásához híven Napóleonnak érzi magát, és harctéri veteránként elvétózgat egy darabig, húzza az időt, és tartja benn ezzel a pénzt az Unióban. Mert ez történt. Az a pénz, ami így nem ment ki, az már nyereség az Európai Uniónak! Vagy tévedek?

Végül is kiderült, hogy a tőke Orbán mellett áll, és annyira érdekli Merkel asszonyt a magyarországi jogállamiság, mint parasztbácsit a sasmadár, ami tudvalevőleg nagyon magasan száll, és a bácsikát pedig nagyon nem érdekli munka közben.

Most a kérdés az, hogy mit „kapunk”, mármint az államtól mi, a nép egyszerű tagjai? Nem a vállalkozói vagy kastélytulajdonosi körökre vagyok kíváncsi! Milyen feltételekkel és mi jut ebből azoknak, akik önhibájukon kívül a vírusmizéria miatt bevétel nélkül, kiszolgáltatott helyzetben vannak? A többi csak héjanász az avaron, hogy Adyt is idézzem.

Ők már tovább is léptek ezen: A külügyminiszter (számomra a füttykalmár) már kopogtat a leendő új barátoknál, ha esetleg az Európai Néppárt kiveti magából a felesleget. Persze lehet, hogy csak el akar nekik adni lélegeztetőgépeket vagy magyar közpénzmilliárdokkal akar segíteni a homokszűrés rejtelmeinek felkutatásában. Majd kiderül.


Orbán Viktor - Európai Unió

Facebook

Hol van a segítség koronavírus-járvány idején? Pontosan kit/kiket segít a kormány? Hány egyéni vállalkozói és hány egyéb üzleti áldozata van a járványnak? Kik kerülnek a helyükre? Miben segítettek és miben fognak segíteni az egyszeri embernek járvány idején? Alkotmányos jogunk a haldokló vagy nagyon rossz állapotban lévő beteg mellett lenni, vagy sem? Működtet egy beteg-információs rendszert ez a szerencsétlen állam, vagy arra sem képes? – Ezek csak kérdések. Van mire keresni a választ és van miről tájékoztatni az embereket, tisztelt ellenzéki képviselő hölgyek és urak! Tematikusan, ha már a Facebook a terepük Önöknek is!

A kommunikáció akkor jó, ha nem sokrétű. A gondoskodó állam feladata járvány idején a járvány kezelése és – ami szintén nagyon fontos, mert nem csak makrogazdasági mutatók szerint kell egy országot vezetni – az önhibájukon kívül bér és/vagy jövedelem nélkül maradt polgárok késedelem nélküli megsegítése a járvány teljes időszaka alatt. Ez nem erkölcsi kötelezettség, sokan félreértik a helyzetet, hanem társadalmi szolidaritás kérdése, ezért hoztuk létre mi emberek az államot! Tehát a kormány legfőbb feladatainak egyike a járvány kezelése, valamint a bér és jövedelempótlás, mely feladatokat a különleges jogrend idején hatványozottan kéne végrehajtania! Ergo ez az állam nem állam a jelen helyzetében, ahol gyermeki állapotba üldözött emberek néznek egymásra meredt szemekkel! A kormány nem csak azért felel, amit tesz, hanem remélhetőleg majd azért is, amit nem tesz meg! A munkahelyek, intézmények közül sokat bezártak, de a kormány számomra hiteltelen csapata dönti el, hogy kinek jár bérpótlás, és kinek nem. Egy munkahelyen belül is van, akiknek jár, és van, akiknek nem. Ilyenkor nem egy csapat! Érti ezt a pórnép, vagy csak a saját bőrén megtapasztalja?


Orbán Viktor - Európai Unió

Facebook

Ugyan mondja már meg valami értelmes ember, ha még mindig húzzák az időt, és azok sem dolgozhatnak, akik munkaképesek, mi a búbánatos jövedelemből fognak dorbézolni a következő napokban, hónapokban, az oltóanyagra várva? Szóval tessék mondani, a bérből fizetésből élőket, akik objektív okok miatt munka nélkül maradtak, le tetszenek zülleszteni a 22 800 forintos szintre, amiből majd nem tudják fedezni még az alimentációs céljaikat sem? Ezenközben elvárás, hogy fizessenek rezsit, végrehajtót, albérletet, internetet, adósságot és a jó ég se tudja, hogy még mi mindent, vagy a vízfejű, tőkés, Európai Unióval karöltve, két-három nappal az oltóanyag megjelenése előtt azt tetszenek majd mondani, hogy: ugye, hogy nem kellett a pórnépnek egy forinttal se segíteni! Minek nekik a pénz? Elég, ha mi költekezünk értük? Legfeljebb ha elmúlt a veszély, még van potenciál a fizetési moratóriumokkal kapcsolatban is. Lesz itt árverezés dögivel, nyugodtan fektessenek be ide Magyarországra! Ez egy jó ország, ide érdemes befektetni. Az ellenzékkel ne törődjenek, semmi erejük! A 3,5 millió „csöves” pedig a választások előtt kap egy kis krumplit, és minden marad a régiben! Tejel az egész ország, ahogy kell.

Az ellenzéki lét pedig nem merülhet ki a szájtépésben, nem igaz? Elvileg minden településen kéne lenni néhány 10-20-100-1000 párttagnak és még több szimpatizánsnak.


Orbán Viktor - Európai Unió

Facebook

Kedves Olvasóim! A milliárdos ellenzékiek az elmúlt tíz év alatt hány munkahelyet teremtettek, mondjuk a kistelepüléseken? Ha teremtettek, akkor miért nem azzal dicsekednek? Ha nem, miért nem teremtettek? Milyen különutas megoldásaik vannak a közösségünk érdekében segíteni a szegényeket, az elesetteket, felkarolni a zseniket, milyen megoldásaik vannak a leszakadó térségekben kallódó tehetségek megsegítésére? (Az nem válasz, hogy adnak néhány civil szervezetnek némi pénzt, amit lehet, hogy összegereblyéz a Fidesz, mint a nagy gyűjtőszervezeteket, amik külföldre viszik azt, amit itthon gyűjtöttek az emberek a polgártársaiknak.) Hány buszt indítottak a településekről egy-egy tüntetésre? Egyáltalán ki gondolt komolyan egy tüntetést? (Éjfélkor hazamegyünk, mert holnap munka a bankban.) Mit fektettek be önként a jövőbe? Mit?

Aki a munkát és a megélhetést adja, az az úr! Nem muszáj a kormányra várni. Jó példákkal kellene előljárni, azokról beszélni, munkahelyeket teremteni, a leszakadó térségben élőket valóban segíteni, hogy be tudjanak illeszkedni a munka világába, nem pedig szaladni a tolvajok után, és mutogatni rájuk! Arra már régen egy ellenzéki szakembergárdának kéne működnie, akiket az összellenzék fizet meg a dokumentálásért és az eljárások megindításáért. Ha nem tesznek a nincstelenekért, akkor maximum 100 ezer „középosztálybéli” követi önöket összesen, akik éjfélkor hazamennek, mert mint írtam fentebb, másnap „meló a bankban”.

Egy biztos: ha nem keres az ellenzék egy rajta kívül álló, új ellenzéki vezért (hogy ne egymást marják a pozícióért), ha nem változtatnak a kommunikációs stratégiájukon, ha nem segítik látványosan azokat, akik a perifériára kerültek, ha nem működtetnek tematikus kommunikációs csatornákat, akkor semmi esélyük 2022-ben.

Ezenközben, egyre több olyan személyes történet jelenik meg a közösségi médiában, ami azt feltételezi, hogy a magyar egészségügy nem képes kezelni a járvány és az egyéb megbetegedések kapcsán kialakult helyzetet. Eszébe sem jut senkinek, hogy ugyan már, királylány, egy vegyes bizottság a sok panaszt összegyűjtve, szúrópróbaszerűen, stábbal az oldalán mutassa már be a nagyobb kórházaink napi rutinját. Mert őrület, ami van! Őrület. Talán később írok erről is.

Vigyázzanak magukra!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...