BEZÁR

Közösségi média

Koronavírusos Papp László, Debrecen polgármestere

Egyelőre tünetmentes a városvezető. A múlt héten már a megfertőződöttségéről szóltak a híresztelések Debrecenben. Mi megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, igaz-e a hír, de a Debrecinert és olvasóit nem méltatták válaszra. Most százak kívánnak jó egészséget neki a nyilvános platformon.

November 9-én este a közösségi oldalán jelentette be Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. „Amíg el nem kapjuk, addig reménykedünk benne, hogy el tudjuk kerülni. Sajnos, mint oly sok embernek eddig, ez nekem sem sikerült” – írta a polgármester.

A politikus tájékoztatása szerint jelenleg nincsenek tünetei, a családtagjai teszteredményei pedig negatívak lettek. Hogy ne is fertőzze meg őket, Papp László tőlük elkülönítve vonult karanténba. A bejegyzésében arra kéri követőit a polgármester, hogy maradéktalanul tartsák be a járványügyi előírásokat azért, hogy lehetőleg elkerüljék a fertőzéseket. „Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Debrecenre!” – zárta a bejegyzését Papp.

A polgármester posztjából nem derül ki, hogy miért kellett őt tesztelni, ha tünetei nincsenek. Esetleg korábban lehettek? Egy hete már városszerte terjedt a pletyka Debrecenben arról, hogy Papp megfertőződött, de aztán – ezt cáfolandó – voltak nyilvános szereplései, s vélhetően ezeken abban a tudatban vett részt, hogy teljesen egészséges.

Mi megkérdeztük, de nem válaszoltak

Hivatalos levélben fordult a Debreciner munkatársa a múlt héten a debreceni polgármesteri hivatal sajtóosztályához az alábbi kérdéseinkkel, amelyekre azóta sem kaptunk semmiféle választ:
1. Igaz-e, hogy polgármester úr megbetegedett?
2. Igaz-e, hogy koronavírussal fertőződött? Ha igen, mikor diagnosztizálták?
3. Amennyiben valóban lebetegedett polgármester úr, jelenleg hol tartózkodik és milyen állapotban van? Részesül egészségügyi ellátásban?
4. Esetleges távolléte, akadályoztatása ideje alatt konkrétan ki helyettesíti a munkahelyén, melyik alpolgármesternek van polgármesteri jogköre, amennyiben ez szükségeltetik?

A polgármesternek eddig több mint hatszázan kívántak mindenféle jókat a közösségi oldalán. Az aggódók között számos ismert személyiség, közéleti szereplő is található, akik ezt a nyilvános platformot találták alkalmasnak arra, hogy jó egészséget kívánjanak a debreceni polgármesternek.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...