BEZÁR

Közösségi média

Kevéssel több zöldet terveznek a Csokonai Színház elé, mint egy éve

Újabb látványvideót osztott meg a debreceni polgármester. Erről is hiányzik a mostani kőlábazat és az egykori öntöttvas kerítés darabja.

2019 júniusának végén egy látványvideót mutatott be a Facebook-oldalán Papp László polgármestert arról, milyen lesz kívül-belül a Csokonai Színház az oly’ régóta várt felújítási munkálatok után.

Akkor sokan nemtetszésüknek adtak hangot, mivel a tervek szerint a színház épületének Kossuth utcai frontja szögletesebbé és „sematikusabbá” válik az erkély motívumait ismétlő kőlábazat és az egykori öntöttvas kerítés egyetlen darabjának eltüntetésével, a növényzet gyérítésével.

A Debreciner akkor egy szavazással kérdezte meg olvasóit arról, hogy mi legyen a Csokonai Színház előtti parkkal. Maradjon-e meg az akkori formájában vagy alakítsák át a tervek szerint?

Összesen 1379 szavazat érkezett négy nap alatt, 378-an úgy vélték, hogy a látványtervben mutatott változat építendő meg, 1001-en pedig arra voksoltak, hogy inkább maradjon meg a régi formájában a Csokonai Színház előtere.

A napokban újabb látványvideót adott közre a közösségi oldalán
Papp László, amin az látható, hogy a tavalyihoz képest módosítottak a terveken, valamivel több lett a zöld felület, de az erkély motívumait ismétlő kőlábazat és az egykori öntöttvas kerítés egyetlen darabja ebben a plánumban sem szerepel. (A színházfelújításról itt ír frissen a hivatalos városi honlap.)


Csokonai Színház
Így mutat most


Csokonai Színház
Ilyenre tervezték át a Csokonai Színház előtti területet tavaly


Csokonai Színház
Ezt a látványt mutatta be 2020 szeptemberének végén a polgármester
Facebook

Csokonai Színház

Facebook

Csokonai Színház
Volt már ilyen is


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...