BEZÁR

Közösségi média

#maszkotfel címmel indít online kampányt a debreceni Jobbik

Herpergel Róbert a többi pártot és a civil szervezeteket is arra kéri, hogy vegyék rá híveiket a járványügyi előírások betartására. A politikus úgy tudja, hogy Debrecenben is lehet 2022 előtt ellenzéki előválasztás.

A járványügyi előírások betartásának fontosságáról tartott sajtótájékoztatót szeptember 21-én Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke a Nagypiac bejárata előtt. A politikus megdicsérte a Modemben felállított maszkautomatát, szerinte az látszik, hogy jó ütemben fogynak a 200 forintos maszkok. Herpergel szerint azonban összességében folyamatosan romlik a járványhelyzet Debrecenben, sokan ugyanis még mindig nem hajlandók maszkot felvenni, illetve megfelelően hordani. Tudomása szerint számos helyi kereskedőt ért már inzultus azért, mert rászóltak a szabályokat be nem tartó debreceniekre.


Herpergel Róbert
Herpergel Róbert
Polgár Tóth Tamás

A korábbi önkormányzati képviselő úgy véli, problémát jelent az is, hogy az emberek egy része még nem értette meg: már a plázákban is el kell takarniuk a szájukat és az orrukat. A helyi Jobbik alapszervezet éppen ezért #maszkotfel címmel online kampányt indít: mostantól minden közösségi médiában közzétett bejegyzésüknél – függetlenül azok témájától – feltüntetik ezt a figyelemfelhívó hashtaget, így igyekeznek a saját szimpatizánsaik körében népszerűsíteni a maszkviselést. A többi debreceni párttól és civil szervezettől a Jobbik azt kéri, hogy valamilyen módon ők is vegyék ki a részüket a figyelemfelhívásból, vegyék rá a követőiket arra, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat.


koronavírus - maszk

Szükség lenne a polgármester tájékoztatására

A Debreciner kérdésére Herpergel Róbert elmondta, hogy pártja visszásnak tekinti a koronavírus-tesztelés hatósági árát, ugyanis a 19 500 forintos árat nem tudja mindenki megengedni magának, miközben a munkája miatt erre sokaknak lehet akár havonta több alkalommal is szüksége. Érdeklődésünkre a politikus arról is beszélt, hogy habár napi gyakoriságú tájékoztatást a helyi koronavírus-helyzettel kapcsolatban nem vár el Papp László (Fidesz) polgármestertől, szerinte arra szükség lenne, hogy a lakosok 3-4 naponta megismerhessék a legfrissebb debreceni adatokat.

Az előválasztások felé haladnak az egyeztetések

Számos kérdést feltettünk Herpergel Róbertnek a 2022-es országgyűlési választásokkal kapcsolatban is. A politikus válaszaiból kiderült, nem tud arról, hogy Debrecenben már elkezdődtek volna tárgyalások az országos szinten szövetséget kötő, együttműködő ellenzéki pártok között. Arról sem tudott biztosat mondani, hogy lesznek-e Debrecenben előválasztások, ám azt elárulta, hogy az információi szerint errefelé haladnak az országos egyeztetések.

Megkérdeztük azt is, hogy mikor tervezi a párt elkezdeni a szavazóköri delegáltak képzését, illetve fogják-e ezt a szövetséges ellenzéki pártokkal koordinálni. Herpergel erre azt válaszolta, hogy 2018-ban, amikor a Jobbik önállóan delegált szavazatszámlálókat, bő fél évvel a választások előtt kezdte el a felkészítésüket, 2019-ben pedig Debrecenben a Momentummal és az LMP-vel közösen, 3 hónappal a voksolás előtt láttak neki a folyamatnak.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...