BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: útmutatót tett közzé a debreceni reumatológia a szakrendelésre vagy befekvésre érkező betegek számára

Azt kérik, hogy ha bármilyen további kérdésük van a betegeknek, keressék a klinikát emailben, Facebookon vagy kivételes esetekben telefonon.


Debreceni Egyetem ÁOK Belgyógyászati Intézet Reumatológiai Tanszék

Facebook

Az új típusú koronavírus-járvány második hullámára tekintettel augusztus 31-én a Debreceni Egyetem ÁOK Belgyógyászati Intézet Reumatológiai Tanszék a közösségi oldalán tudatta betegeivel, hogy mire figyeljenek oda, mielőtt elindulnának a Reumatológiai Klinika szakrendelésére, vagy befekvésre.

A klinika munkatársai által közzétett útmutató alapján először is minden betegnek tájékozódnia kell a legfrissebb előírásokról. Fontosak továbbá az alábbiak:

1. Szakrendelésen csak előjegyzéssel fogadnak betegeket, csak megadott napon, egyórás idősávban.
2. A betegek ne érkezzenek órákkal a megadott időpont előtt, hogy ezzel is minimalizálják a kontaktusokat.
3. Lázas betegség, köhögés vagy egyéb légúti tünetek esetén, továbbá amennyiben akár ők, akár bármely családtagjuk, barátjuk, kontaktszemélyük az elmúlt két hétben külföldön járt, vagy igazolt koronavírus-fertőzöttel találkozott, ne menjenek se rendelésre, se befekvésre.
4. A rendelés vagy befekvés előtt a klinika munkatársai pretriázs-vizsgálatot végeznek (kérdőív és hőmérséklet-mérés). Ha ennek során bármilyen gyanús jelet tapasztalnak, előfordulhat, hogy nem tudják fogadni a beteget.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

A klinika továbbá azt kéri, hogy bármilyen kérdés és bizonytalanság esetén a reuma_PONT_szakrendeles_KUKAC_med_PONT_unideb_PONT_hu email címen, a Reumatológiai Tanszék Facebook-oldalán, kivételes esetekben pedig telefonon (52/255-811 vagy 255-370, csak 13-15 óra között) keressék a munkatársaikat.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...