BEZÁR

Közösségi média

Budapesten elmarad, Pécsen ígérik, Debrecenben még lehet idén ünnepi könyvhét

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár tájékoztatása szerint egy hét múlva kiderülhet, hogy meg tudják-e rendezni a programot.


Ünnepi Könyvhét – Debrecen, 2019.
Debrecen, 2019
Koppányi Szabolcs

Augusztus 24-én jelentette be a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, hogy az előzetes tervekkel ellentétben a koronavírus-járványra való tekintettel, Müller Cecília országos tisztifőorvos állásfoglalását figyelembe véve idén mégsem rendezik meg Budapesten a 91. Ünnepi Könyvhetet, amit korábban az eredeti időpontjáról szeptemberre halasztottak.


Ünnepi Könyvhét – Debrecen, 2019.
Galéria: Ünnepi Könyvhét – Debrecen, 2019 (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

A nagyvárosokon végigtekintve vegyes kép tárul elénk: míg Miskolc még júniusban online könyvnapokkal helyettesítette az idei könyvhetet, addig Szegeden korábban kilátásba helyezték, hogy ősszel esetleg pótolhatják a nyárról elhalasztott rendezvényt, egyelőre azonban nem hirdettek új időpontot.


Pécsi Könyvhét

Pécsen ellenben már konkrét dátumokat is kijelöltek: szeptember 17. és szeptember 20. között rendezik meg az ottani kulturális programokat. Mivel hasonló részleteket Debrecen kapcsán eddig nem közöltek, megkérdeztük a Méliusz Juhász Péter Könyvtárat, hogy számíthatnak-e a debreceniek a nyárról elmaradt könyvhét pótlására.

Figyelik a járványügyi helyzetet

Pogrányi Pétertől, a megyei könyvtár munkatársától azt az információt kaptuk, hogy habár ők úgy készülnek, pótolni fogják az ősz folyamán az elmaradt könyvhetet, még nem tud határozott választ adni arra a kérdésre, hogy ez valóban megtörténhet-e. Mint elmondta, folyamatosan figyelik az aktuális járványügyi helyzetet, valamint egyelőre válaszokat várnak az illetékesektől azzal kapcsolatban, hogy van-e akadálya a program megtartásának.


Kukorelly Endre - Könyvhét 2019
Kukorelly Endre és beszélgetőtársa, Pogrányi Péter a tavalyi könyvhét színpadán
Tóth Tamás

A kulturális szervező tájékoztatása alapján egy hét múlva várhatóan részletesebb információkat fog tudni megosztani a szerkesztőségünkkel, így a későbbiek folyamán újra keresni fogjuk őt. Amennyiben – a kellő óvintézkedéseket betartva – idén is lesz ünnepi könyvhét Debrecenben, 2019-hez hasonlóan ismét több anyaggal készülünk beszámolni róla a Debreciner olvasóinknak.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...