BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: Fővárosiak vagy vidékiek? Nők vagy férfiak? Kiknek vette el a munkáját a koronavírus? – 24.hu

Komoly különbségek vannak a megyék között, de még durvább az eltérés, ha azt nézzük, mennyit számít az iskolai végzettség: egy diplománál semmi nem védett jobban az utcára kerüléstől.

24.hu

A pandémia gazdasági hatásai nem kerülték el az országot. Hogy mekkora lesz a recesszió, azt még nem tudni, de a második negyedévben minden várakozásnál nagyobbat, 13,5 százalékot esett a magyar gazdaság – írja a 24.hu.

A magyar gazdaság eddig a 2008-as válság után, 2009 második negyedévében szenvedte el az elmúlt évtizedek legnagyobb visszaesését, de akkor is csak 7,9 százalékkal zsugorodott. Most rosszabbul fest a helyzet, igaz, vannak , akik azonnali „visszapattanásra” számítanak az újranyitás után – mások viszont újabb korlátozásokra számítanak az ősszel.

koronavírus - Papp László
Fideszes politikai hirdetés a közösségi hálón – Papp polgármester elégedett
Facebook

A januári 5,4 százalékos munkanélküliségi ráta ugyanakkor júniusra 8,1 százalékra nőtt: ez az érték 2013-ban volt legutóbb ilyen magas. A pénzügyi válságot követő, a 10 százalékot meghaladó szinttől így is elmarad a munkanélküliség országosan, igaz, a Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon majdnem olyan rossz a helyzet, mint tíz éve volt.

A leginkább ütésálló a főváros volt annak ellenére, hogy a turizmus jelentős része ide koncentrálódik, és az az iparág omlott össze a leglátványosabban, magával rántva a vendéglátást és egy sor szolgáltatást. Ehhez képest mégis csak minden 54. budapesti foglalkoztatott regisztrált az év eleje óta munkanélküliként, miközben Hajdú-Biharban minden 23., az ország túlsó felén, Zalában pedig minden 24. dolgozó elveszítette a munkáját 2020 első felében. Ebből is látszik, hogy a fővárosnak az ország más részeinél nagyobb a gazdasági potenciálja, és ezen még egy húzó iparág zuhanása sem változtat.

Papp László - koronavírus
Fideszes politikai hirdetés a közösségi hálón – Papp polgármester nem szólalt meg a saját közösségi oldalának nyilvánossága előtt, mióta drasztikusan emelkedni kezdett a hajdú-bihari fertőzöttek száma
Facebook

A 8 általánost befejezők közül országosan minden tizedik foglalkoztatott lett munkanélküli, ám vannak megyék, ahol még rosszabb a helyzet:
• Hevesben minden hatodik,
Borsodban, Hajdú-Biharban és Nógrádban minden hetedik,
• Somogyban minden nyolcadik dolgozó elveszítette az állását azok közül, akiknek nincs magasabb végzettségük az általános iskolainál.

További részletek a 24.hu cikkében olvashatók.

koronavírus - Barcsa Lajos
Fideszes politikai hirdetés a közösségi hálón – Barcsa gazdasági alpolgármester is elégedett
Facebook

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...