BEZÁR

Közösségi média

800

Hol van még a választás?

Merd kimondani! Tele az ország bégető birkákkal és sunyi farkasokkal, és kész!

Mottó: Nem hinni abban, amiben hinni illik; nem lelkesedni azért, amiért lelkesedni kötelező; nem utálni azt, amit a hatalmasok utálatosnak mondanak – itt kezdődik a veszedelmes élet. Önállóan gondolkodni és önállóan érezni: nincs ma ennél veszedelmesebb. Bálint György (1906-1943)

Kezdek belefáradni a napi politikába. No, végre! – mondhatják sokan. Pedig higgyék el, olyan jó lenne, ha nem mindig a politikusok ügyeitől hemzsegnének a hírek. A mi hazánk (és nem a felforgató elemre gondolok) egy túlpolitizált, szétpropagandázott ország, ahol hárommillió ember hallgat, (esetleg a közösségi médiában dühöng pro- vagy kontra és hó végén kölcsönkér), két millió ott harácsol, ahol csak lehet, a többi pedig éhbérért dolgozik, vagy nyugdíjasként látja csendben elértéktelenedni azt, amibe egy élet munkáját fektette. A gyerekek pedig nem számítanak. Ha barnák, akkor pláne, nem. 2008. év óta nem változott a családi pótlék összege. Kit érdekel, mi lesz itt, amikor már mi nem leszünk! – Nem igaz, politikuskáim?!

Milyen ország az, ahol több a boldogtalan, mint a boldog? Rablóversenyes kapitalista vagy olyan banánköztársaságos, esetleg olyan sztálinos-egykezes? Vagy egy demokratikus államberendezkedésű köztársaság, ahol a képviselők tudják a dolgukat, hogy mire esküdtek fel, csak én vagyok hülye vagy irigy, mert már túl vagyok a félidőn, és nem úgy élek, ahogy akarok? Pedig nincsenek is nagy igényeim. Kieső lokis vagyok egy brazil sztár helyett, hogy értse a Viktor is.


Horváth Ferenc
Horváth Ferenc

Erre valaki odasúgja, innen, belülről: te marha! A jog- és államtudományok doktora vagy! Ha nem is lettél summa cum laude, valami csak ragadt rád a koszon kívül! Hányan ismerik Hans Kelsen munkásságát a tömegből? Neked kötelező volt olvasgatni a tiszta jogtan, vagy az államelmélet alapjait, nem? Írtál normaszöveg-javaslatokat a rendőrségen, visszaköszönnek? Igen. Mertél olyan döntéseket hozni, amitől más összeroskadt volna? Néztél szembe a halállal? Tudod hányszor? Nem tudod, sokszor. Hányszor voltál országgyűlési képviselőjelölt? Kétszer? Akkor mit keversz te itt, hogy te vagy a hülye! Merd kimondani! Tele az ország bégető birkákkal és sunyi farkasokkal, és kész! Ez vagy te, nem holmi Fidesz-fan, aki mindent hisz, és mert eltengődik valahogy, ettől Candide a példaképe! Ezt hallgassák meg, ez most ilyen melldöngetés volt! Katt ide: Melldöngetés.

És igenis van véleményem az életről, a társadalomról, a jog visszásságairól, az emberek eltorzult erkölcséről és viselkedésmintáiról.

Messze még az országgyűlési választás, lesz még addig min dühöngenünk. Véleményem szerint üres is lesz addigra az államkassza. Vagy kínai-orosz kölcsönnel lesz megtömve, egy modern Marshall-Mao-terv szerint, ki tudja. Készülni kéne rá az országnak! Készülni, hogy mi lesz 2022-ben. Pláne az ellenzéknek!

Hiába mondjuk, hogy a cigányok élete is számít, mert nem is. Már nem sorsdöntő, hogy kire szavaznak. Hiába mondja a barnabőr-kereskedő, hogy „én hozok tízezer cigányt, csak adj öt millát!” Persze azért minden párt félre tesz egy ötmillát valami cigány embernek, mert a legkisebb is számít, és most nem a Tescoról van szó. Fúj! Tolvajjá a tolvaj világ tesz! Igaz, Csokonai fiam?! Igaz? Igaz, hát! Szóval romák, akik mindenfélék, nem számítanak. Elvannak azzal is, hogy az oláhcigány, a beás vagy a romungro a legjobb cigány. El ORÖ-zgetnek, oszt kapufa, senki nem jut sehova. Most éppen az aktuális Országos Roma Önkormányzat elnökét állítják pellengérre, merthogy nem elég forradalmártípus és hogy Fidesz-párti. Hatalmas mosolygás. Mit gondolt ez a sok lelkibeteg roma? Az ORÖ sosem lehet független (és az egyik jelölő szervezete sem) az aktuális és dominanciával rendelkező kormányzópárttól! Ha akarják, nézzék meg ezt a kis szösszenetemet, amit ma reggel írtam az Agócs Jánossal készült interjú margójára, a közösségi médiában. Gyorsan, mert még eltűnik! Nem tudom, mit vártak egyesek!

Áh… be is másolom! Az a gáz a közösségi médiában, hogy pár nap múlva senki nem talál semmit abból, amit közzétett. Nem kötelező végigolvasni, de a romák politikájáról akar valaki valamit tudni, nem árthat.

Nem tudom, mit vártak egyesek!
Ki volt az a lelkibeteg, aki azt hitte, hogy Agócs János most már forradalmár lesz, nekimegy a Fidesznek, nagyot koppan és azután elhallgat!???? A kedvetekért!???? Hogy átvehesse valaki más a sétapálcát..
Agócsék elmentek a falig azzal is, hogy csúnya Toroczkai miatt (aki lehet, hogy kormányszolga is, ki tudja itt már kérem), magyarázatot kértek a miniszterelnöktől és a belügyminisztertől.
Meg van már aláírásgyűjtő ív is a Toroczkaiék ellen, de most ti azt nem fogjátok aláírni, mert ti is vagytok valakik azzal a félkegyelmetekkel, mi? Amíg nincs lóvé és pozíció addig még Toroczkai ellenességetek sem számít, mi! Hadd legyen! Majd ti, a politika művészei, amikor ti lesztek a hatalmasok, akkor úgy nekimentek, mi? Marhák!
Egész politikusválaszt adott az ORÖ elnöke arra is, hogy Orbán Viktornak talán nem kéne cigányozni, de persze azt nem mondhatta ki, hogy „Ne má’ Viktor ne uszíts, Orbán takarodj!”
Tudom, ti mind kimondtátok volna a helyében, mert minden cigány nagy forradalmár és mozgalmár, és minden nap fideszeseket reggelizik!

Persze utána Candide-dá változik a mi függelmi helyzetben lévő ORÖ elnökünk, és minden úgy a legjobb, ahogy van.. de mit vártatok tőle hőscincérek, a FIROSZ eleve Fidesz-párti volt, és a többiek se nagyon mentek a kormánypárt ellen, amikor az ég zengett! Ti választották őket, tudjátok, a többségetek így döntött. Nem?

Amúgy Ferike hallgat.
Június 2-án nagyon szépen és érthetően elemezte, hogy ki kicsoda, szemükbe is mondta a véleményét mindegyik felsorolt, külön jellemzett roma csoportnak, csoportosulásnak úgy face to face! Ez megnyugvással tölti el. Megkapták a magukét, mind!
Voltak, akik el is szaladtak. Rosszak az idegeik. Senki nem szidta az anyját egyiknek se!
Ferikét az, hogy a koordinációs munkacsoportban akár alelnöknek is nevezhető, nem érdekli. Már nem a címek vagy a rangok vonzzák régen, hanem a jobbító szándék. Lóvéja nyista, benne majmok, képes társadalmi munkában is gondolkodni! De egy hónapja nem hívták be, nem látta a miniszterelnöknek és a Pintérnek küldött anyagokat, szarakodás van egy közös tervvel is, ami végül is.. de mit magyarázkodok én bárkinek is; minden olyan lassú ott, mint a csiga bedőlése a kanyarban.
Merthogy állandóan egymásra acsarkodnak a nagyokos képviselők. Ha megválok tőlük, végül is nem köt oda semmi. Ha újabb kalapváltás lesz, ami szintén Fidesz-függő lesz, akkor engem már nem érdekelnek újabb 10 évig, és tulajdonképpen egyik általam jellemzett roma kumpánia sem..
Ferike még vár egy kicsit. Mert látja, hogy néhány köpönyegforgató képviselő és egy csomó külsős civil az érdekeik mentén a „nagy pénz” reményben akár fel is akasztanák a megválasztott ORÖ elnököt, olyanok, akiknek talán még a Lungo Drom újra hatalomra kerülése sem zsenánt. Aztán lehet, hogy újabb 10 évig megint magasról tesz az Országos Roma Önkormányzatra nagy ívben, mert abból ő soha nem enged, hogy tulajdonképpen a testület a valós roma politika gátja.
Hogy mégis ott láttátok, az nem kibékíthetetlen ellentét az előző mondattal, hanem belátása annak, hogy ha nincs más, és ez a sok buta cigány a roma politikai rendszerben így is szerepet vállal, hát bizony őket kell (a megválasztott képviselőket) politikusnak tekinteni, és akkor abból kéne főzni, ami van!
De kik rugdossák fel a fazekat? Hát a nyomoronc, pénzmotivált cigányok, innen is, onnan is!
Hát ennyi!
Sziasztok cigányok!
Hova vezet az utatok?
Emlékeztek? 2007-ben is ezt kérdeztem. Na, hova?
H.F.

…és a cikk, amire reagáltam:
„Nincs miért lázadni, a kormánynak nagyon is számítanak a roma életek” – az ORÖ elnöke a Mandinernek


Horváth Ferenc

Igen. Ennyi a roma politika. Soha nem tartanak ki még azok mellett sem, akiket megválasztottak vezetőnek!

Az ellenzék gyenge, mint a harmat. Szét-szana vágják a fát a Fidesz ellen, de nem alatta. Eredmény nélkül. A Márki-Zay és a Karácsony Gergő számomra nem tűnik olyan nagy csókának, pláne nem külön-külön. Véleményem szerint Viktorunk a „Gyurcsányi”-tól tart inkább, no meg a Klárától, kinn az EP-ben, de biztos tetszik neki a megosztottság. Hogyne tetszene.

Szóval dolgozni kéne már az ellenzéki nagykoalíción, mert marad az Orbán Viktor, a sok hangulatkeltés, a kétes ügyek, Magyarország fel- és kivásárlása, néhány ember nagy boldogsága, és milliók nyomora. Nem, nem vagyok elfogult. Á, dehogy! Persze fogalmam sincs, hogy mi történne az országban, ha győz az ellenzék, aztán egymást ekéznék a sok-sok kihullott állami csontváz között. No, majd folytatjuk…

Kellemes és politikamentes hétvégét mindenkinek!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...