REGGELI FELES

Figyelünk rád, törődünk veled – így is lehet

Nem tudhatjuk, otthon, a négy fal között ki és milyen problémákkal kénytelen most szembenézni.

Ha megnézzük a különböző közösségi platformokat az interneten, láthatjuk: sokan igyekeznek ötletekkel segíteni abban, hogy mivel lehet magunkat elfoglalni karantén idején.

Ez egyrészt nagyon kedves gesztus, másfelől kicsit olyan hatást kelt, legalábbis bennem, mintha az emberek nem mernének saját magukkal, a saját gondolataikkal lenni. Mert erről már kevesebb szó esik.

És ha már kedves gesztusok: Amerikában indult egy mozgalom azokért, akik valamiféle mentális betegségben szenvednek, de a társadalom számára láthatatlanok, vagy cikinek tartják beszélni a problémáikról. A projekt a Someone Wants You To Be Okay (Valakinek fontos az, hogy jól érezd magad) nevet viseli, és megalkotói mozgalomként tartják számon. Elindítói mindannyian megküzdöttek a maguk érzelmi és mentális problémáival, így tudják, milyen sokat jelentett az, hogy voltak olyan emberek körülöttük, akik éreztették velük: szükség van rájuk és úgy jók, ahogy vannak.

koronavírus

A projekt feliratával ellátott tárgyak megvásárlásával egy olyan közhasznú egyesületet támogatnak, ahol képzett szakemberek nyújtanak ingyenes segítséget azoknak, akik valamiféle krízishelyzetben vannak, legyen az depresszió vagy éppen a koronavírussal kapcsolatos aggályok.

Igaz, most a személyes kontaktus limitált, gyérebbek a kapcsolattartási lehetőségek is, de igyekezzen mindenki figyelni a családtagjaira, barátaira, munkatársaira, hiszen nem tudhatjuk, otthon, a négy fal között ki és milyen problémákkal kénytelen most szembenézni. Talán egy-egy beszélgetés életet menthet.

Itt olvasható a többi REGGELI FELES – a Debreciner ébresztőrovata.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!