BEZÁR

Közösségi média

Tévedés, hogy Kósa Lajos egyetemi diplomát kaphat

Az ő esetében nem a nyelvvizsga hiányzott, mert akkor még nem is kellett.

Kósa Lajos

HírTV

Kósa Lajos, Demeter Márta a kormánynak köszönhetően most diplomát szerezhet – írta a Pesti Hírlap. A cikk szerint a nyelvvizsgatörvény felfüggesztése miatt a veszélyhelyzet idején több politikus is a kezébe veheti eddig csak vágyott diplomáját. Az intézkedés néhány parlamenti képviselő előtt is megnyithatja az utat, akik ugyan elvégezték az egyetemet, de diplomát nem kaptak. „Kerestük Kósa Lajos fideszes képviselőt is, akinek szintén nincs diplomája, de nem kívánt nyilatkozni. Kósa a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett abszolutóriumot, 1988-ban, de a diplomáját nem vette át. Az Emmi szerint a végzés idejétől függetlenül átvehetőek a diplomák, így elméletben Kósa Lajosnak is lenne lehetősége rá” – olvasható a cikkben.

A valóság az, hogy Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, korábban Debrecen polgármestere, majd tárca nélküli miniszter nem azért diplomátlan, mert nincs meg a megfelelő nyelvvizsgája, hiszen ennek megléte Kósa egyetemi tanulmányainak végén még nem volt szükséges.

Kósának azért nincs diplomája, mert bár egyetemi tanulmányi kötelezettségeinek eleget tett, abszolutóriumot szerzett, de szakdolgozatot (diplomamunkát) nem írt és záróvizsgát (államvizsgát) nem tett le a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen sem 1988-ban, sem utána. Kósa korábbi nyilatkozataiban ezek akkori elmaradását azzal indokolta, hogy a rendszerváltozás éveiben nem volt rá ideje politikai elfoglaltságai miatt.

Az abszolutórium, amivel Kósa Lajos rendelkezik, felsőfokú végzettséget igénylő munkakör betöltésére nem jogosít.

Kapcsolódó írás:

Kósa Lajos két cikluson át diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...