Kósa Lajos felhívta Birényi Ferencet, voksolásra biztatta

Debrecenben ezer fideszes aktivista legalább húszezer választópolgárhoz fog bekopogtatni szombaton, Hajdú-Bihar egészében több mint 50 ezren számíthatnak a kormánypárti lelkesítők személyes látogatására.

Kósa Lajos (Fidesz) debreceni országgyűlési képviselő is azoknak a politikusoknak, pártalkalmazottaknak és egyéb közreműködőknek a népes csapatát gyarapítja, akik immáron egy hete hívogatják telefonon a párt nyilvántartásában fellelhető választópolgárokat. Minapi közösségi hálós posztjában Kósa egy videót is megjelentetett, ami dokumentálja telefonos aktivitását. A felhívott debreceni illetőtt a nevén szólította, s még azt is megmondta Birényi Ferencnek, hogy az ő választókerületében kire kellene szavaznia, tehát láthatóan nem véletlenszerűen telefonálnak a Fidesztől, hanem információik vannak a választópolgárokról lekcímüket illetően is.

Az utóbbi napokban több fideszes politikus – Kósához hasonlatosan – bizonyította a közösségi oldalán, hogy ő is hívogatja a választókat. Pósán Lászlót (Fidesz), a másik debreceni országgyűlési képviselőt már megmutattuk. Tasó László (Fidesz) képviselő is több alkalommal adott képeket és videót az országgyűlési választókerületének efféle aktivitásáról.

Vitányi István (Fidesz) országgyűlési képviselő Berettyóújfaluból buzdít.

Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő a kiposztolt beszélgetésében először arról tájékoztatja a felhívott kedves Katikát, hogy ő most nem hangüzenet.

Papp László (Fidesz) debreceni polgármester is beszállt a lakosok hívásába, s erről videót is feltöltött a közösségi oldalára.

És már Széles Diána (Fidesz) debreceni gondoskodási alpolgármester is telefonálós fotót publikált magáról a Facebookon.


Széles Diána

facebook.com/drszelesdiana

Tudomásunk szerint a telefonálgatást, a szimpatizánsaikat személyesen megszólító serkentést a választás napján, vasárnap is folytatni fogják a fideszesek mind helyben, mind országosan.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2024 rovatát!

Egymilliót keresnek meg 50 ezren

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök szombatra, a választás dátumát megelőző napra meghirdette az Egymillió Találkozás Napját, amikor 50 ezer fideszes aktivista fogja felkeresni az embereket.

Magyarországon 7,8 millió választópolgár van, ez azt jelenti, hogy a fideszesek szombaton minden nyolcadik embert felkeresnek, hogy biztassák őket voksolásra a pártjukra, jelöltjeikre.

Hajdú-Biharban 520 ezren élnek, ebből arra következtetünk – arányos visszaosztás után –, hogy a megyében 2700 fideszes aktivista fog házalni az országosan összesen 50 ezerből.
Debrecenben valamivel kevesebben mint 200 ezren élnek, itt 1 ezernél több fideszes aktivista mozgására lehet számítani szombaton, vagyis ha minden aktivistának 20 választópolgárt kell megkeresni, hogy meglegyen a miniszterelnök által ígért egymillió találkozás, akkor Debrecenben minimum 20 ezer választópolgárhoz fognak bekopogtatni aznap. Hajdú-Bihar egészében pedig 54 ezer körüli kormánypárti szimpatizánshoz.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!