BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Kapcsolódás

Mit fognak szólni az ismerősök, ha megtudják, valójában milyen dolgok iránt is érdeklődik a fényre merészkedő?

Az utóbbi időben sokszor találkoztam azzal a kérdéssel, hogy hol és hogyan találjuk meg a hasonszőrű embereket.

Válaszolni rögtön, röviden és egyszerűen nem tudtam.

Annyit mondtam mindig, hogy jönni-menni kell a városban, és előbb-utóbb a hasonló kaliberű emberek megtalálják egymást.

De hát ez eléggé béna válasz, ezt még magam előtt is gyorsan beláttam, és azóta is töprengek, mi ilyenkor a helyes és gyors segítséget nyújtó felelet.


Freedom Club - Debrecen

Koppányi Szabolcs

Tegyük fel, azt mondom, keresgélj az interneten!

Akkor vajon megtaláljuk azokat a csoportosulásokat, ahol például éjt nappallá téve beszélhetünk különböző művészetekkel kapcsolatos témákról és szervezhetünk izgalmas programokat? Mi van akkor, ha internetes jelenlét épp hiányzik egy-egy csoportnál? Pont azoknál a csoportoknál, amik azt a közeget nyújthatnák a kereső egyénnek, amire vágyik.

A hasonló beszélgetések alatt olyan érzésem volt, mintha hiába lenne a kapcsolatteremtés és kapcsolatfenntartás egyszerű, sokan szeparáltan élnek még mindig, és nem találják azt a csoportot, ahova szívesen tartoznának. Ha nincs internetes jelenléte egy szervezetnek, egy csoportnak, akkor szinte nem is létezik. De ha létezik is, többször hallottam már olyat, hogy nem mernek emberek elmenni egy-egy eseményre, amit X szervezet rendez, mert ha ott fénykép készül róluk, az felkerül az internetre, és a főnök ezt meglátja, akkor dobozolhatnak és odébb állhatnak. Vagy mit fognak szólni az ismerősök, ha megtudják, valójában milyen dolgok iránt is érdeklődik a fényre merészkedő? Tehát vagy nem találni a megfelelő helyet, vagy mégsem élünk abban a szabadságban, hogy bátran vállalni lehessen a fényképarcot egy rendezvényen például. Nehézséget jelenthet olykor még az is, hogy ezek a csoportok nehezen nyitnak újonnan csatlakozni vágyó emberek felé, pedig valahol belül ők is szeretnének gyarapodni.

Ettől függetlenül úgy gondolom, nem vagyunk túl nehéz helyzetben Debrecenben, mondhatni, kielégítő skálával rendelkezik a város izgalmas csoportok és programok terén. Mondom ezt persze kisvárosiként, akinek Budapest például túl sok, viszont Debrecen éppen megadja a kellemes középmezőnyt.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...