BEZÁR

Közösségi média

A Habsburg-ház trónfosztását ajánlják Papp László figyelmébe – A Mikepércsi Anyák reagáltak a debreceni polgármester beszédére

Az akkugyárak ellen tiltakozó civilek szerint a polgármesternek nincs erkölcsi alapja nagy államférfiakhoz hasonlítania magát.

Ahogy arról korábban a Debreciner beszámolt, Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere a városban zajló ipari beruházások mellett érvelt az augusztus 20-i önkormányzati ünnepségen, amelyről előzetesen sem a város hivatalos honlapján, sem a közösségi médiában nem értesítették a település lakosságát. Habár konkrét projekteket nem említett, de a polgármester nyilvánvalóan a BMW-gyár és az akkumulátorgyárak mellett állt ki, hiszen ezek, illetve ezekhez kapcsolódó nagyberuházások zajlanak jelenleg Debrecenben.

2023. augusztus 20. – Debrecen
Papp László polgármester ünnepi beszédét tartja – 2023. augusztus 20.
Koppányi Szabolcs

A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (Miakö) ma, augusztus 23-án a közösségi oldalán reagált a városvezető szavaira. „Üzenjük meg Papp Lászlónak, hogy a királyok kora lejárt!” – írják rögtön a bejegyzés elején. A civilek szerint a polgármester csak a debreceni polgárok elől rejtve merte elmondani a beszédét, ahol olyan beruházások mellett érvelt, amelyekről – a királyokhoz hasonlóan – szintén az emberek háta mögött döntöttek.

Nem kell gyár! – Tüntetés Mikepércsen – 2023. március 15.
Nem kell gyár! – Tüntetés Mikepércsen – 2023. március 15.
Koppányi Szabolcs

Papp a Debrecen előtt álló változások kapcsán arról beszélt, hogy I. István is válaszút előtt állt, dönthetett volna a koppányi irány mellett is, ezzel elkerülve a vérontást és a testvérháborút. A Mikepércsi Anyák feltették a kérdést, mire utalhatott a polgármester. „Most, ebben a történelmi pillanatban, amikor cselekedni kell, vajon ki és mi lesz az áldozat? Mégsem olyan tiszta és zöld a »zöld átállás« a város, a környező települések és az egész ország számára? A jövő generáció boldogulásának kulcsát, a termőföldjeinket és ivóvízkészletünket áldozzuk fel? Ismét le kell rombolni a kultúránkat és az új világrendben a tömegével idetelepített vendégmunkások értékrendje kell, hogy érvényesüljön? Elveszítjük a függetlenségünket és kiszolgáltatjuk magunkat a nagyhatalmaknak? Vagy ezt mind egyszerre tesszük kockára?” – sorolták a Papp analógiájából adódó kérdéseiket.

„Akasszátok föl a királyokat!”

A Miakö a „diktátorok éves találkozójának” nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök főként kelet-közép-európai és ázsiai autoriter politikusokkal (többek között Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel) ünnepelte augusztus 20-át, Petőfit idézve az egyesület azt írta: „Akasszátok föl a királyokat!”.

Szerintük a magyar népben mindig égett a szabadság vágyának lángja, a fiatalság pedig már ébredezik. A magyarsághoz szólva azt írták, ha hagyják azt, ami az országban történik, a jövő generációk átkozni fogják őket a tétlenségük miatt. A „királyságra törekedőknek” pedig azt üzenték, a történelem folyamán eddig minden autokrata rendszer elbukott. Mint írták, még mindig nem késő olyan döntéseket hozniuk, amelyek méltók lennének a nagy magyar államférfiakhoz.

2023. augusztus 20. – Debrecen
Katonák között… – Papp László polgármester ünnepi beszédét tartja – 2023. augusztus 20.
Koppányi Szabolcs

„Papp Lászlónak nincs erkölcsi alapja nagy államférfiak döntéséhez hasonlítania ezt a gyáva tettet. Ajánljuk figyelmébe a Habsburg-ház trónfosztását 1849-ben, amit Kossuth éppen Debrecenben kezdeményezett, és a Nagytemplomban a nép nyomására azt az addig ellenző képviselők sem merték leszavazni. Akkor is a nép döntött!” – írták.

A Mikepércsi Anyák teljes bejegyzése ide kattintva olvasható.

Papp László beszéde vágatlanul itt tekinthető meg:

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...