BEZÁR

Közösségi média

800

„Cigánymunka”

Így tartják rabláncon a kisebbségek politikai akaratát.

Mottó: Csúnya a zsarnokság, de a fortélyos elnyomás még undokabb. Eötvös József (Hát még akkor, ha egyszerre mind a kettő működik nyíltan bele az arcodba – és tenném hozzá jómagam.)

Vigyünk egy kis „cigánypolitikát” a közösségi média útvesztő sztrádájára! Nem lesz nagy érdeklődés, de egy laikus kordokumentumnak még jó lehet a jövő nemzedéke számára. Hátha még olvasni is tudnak az emberek, bár a szövegértés már régen nem az erősségük. (Ugye milyen rossz dolog az az általánosítás). Még nincs itt az ideje a rabszolgaságról vagy a fajok eredetéről kicsit másképp beszélni. Azon egyszerű oknál fogva, hogy még nem vagyok rá felkészülve.

Emlékeznek a szocializmus egyik degradáló kifejezésére. Cigánymunka! (Egybe írva.) Így nevezték azokat az elfuserált munkákat vagy azok eredményét, amik nem sikerültek jól… Cigánymunka. A cigány csak ilyen selejtet képes teremteni, ő maga is selejt… Enyhe kis következtetések, nem?
Két rövid aktuálpolitikai kalandozásom lesz most!

A cigányok és a 2024-es helyhatósági, nemzetiségi és európai parlamenti választások! Három az egyben, hadd szokja a szövegértést a magyar, és legyen jó sok szavazó!

Vélemény következik: A kormányoldal a roma kormánybiztoson keresztül próbál nyomást gyakorolni a jelenlegi országos roma önkormányzati képviselőkre, hogy azok „hűdebaloldaliak”. Teszi ezt azért, hogy a saját kis politikai szervezete nagyobb eséllyel indulhasson 2024-ben a nemzetiségi választáson. Ez már magában is undorító az ő pozíciójából. Kérdezem én: és akkor mi lenne, ha baloldali érzelmű, de becsületes, jó képességű emberekből állna az ORÖ? Semmi. Egy demokráciában SEMMI!

Tájékoztattam egyik posztja alatt a kormánybiztos urat, hogy a pénzt nem a parlamenti biodíszlet ellenzék adja nekik, hanem az aktuális kormány (kétfajta normatíva formájában). Aztán most valahogy nem adja (mármint a pénzt, ami járna), mert a volt fideszes országgyűlési képviselő, Farkas Flórián annak idején, amikor „országos cigan’elnök” volt, karöltve a Fideszkormánnyal olyan jó hűtlenül kezelt vagy ötmilliárd forintot, hogy az európai uniós támogatást vissza kellett fizetni. Az OLAF ezt várta el, és talán azt is, hogy a szintén volt fideszes legfőbb ügyész kinyomoztassa, ki lopott el egy csomó – cigányokra szánandó – pénzt, ki árazott túl annyi mindent, hogy a „cigókra” már nem is jutott belőle. (A Türr István Képző és Kutatóintézet mesélhetett volna róla talán, de szerintem már abban a formájában, ami volt, nincs is.) Mi lett akkor a megoldás?

Horváth Ferenc

Facebook

A kormány belenyúlt a piszkos közpénzes zsebébe, és adott annyit a fideszes kis cigan’nak, hogy az Országos Cigány Önkormányzat vissza tudta fizetni a pénzt, és olyan kuss lett, hogy az csuda! Mostanáig. Most pedig sarkítva és egyszerűsítve a dolgot: a szerencsétlen, cigány politikusnak csúfolt emberek nem törleszthetnek a célzottan érkező állami pénzekből, mert az nem arra való. Pénzügyi beszámolójukat visszadobták! Eddig törleszthettek így, de valami Babocsay néni úgy döntött, hogy eddig így vót’, mos’ má’ nem így lesz! – fij’aim, mehettek a levesbe a cigány megbízó leveletekkel együtt! Punktum, eb ura fakó, Oszkár császár nem királyunk többé!

Balog Zoltán, Farkas Flórián nagy haverja pedig időközben püspök lett a szentem, hogy nem sül ki a szeme ott fenn, sokkal fentebb valakinek! Gondolom, majd, ha Sztojka Attila romügyi kormánybiztos úr fideszhű emberei alkotják az ORÖ-t, lehet, hogy megint lehet majd a normatívából törleszteni, mert egyébként – ugyan nem ismerem az ORÖ költségvetésének bevételi oldalát – mi a fűzfán fütyülő gazdasági tevékenységből hoznának össze annyi pénzt állami hitel törlesztésére!

Horváth Ferenc

Facebook

Tiszta szégyen az egész! Már régen köptem volna egy nagyot, és a megbízólevelemre jól rátaposva lemondtam volna a hülyegyerek-mandátumomról a helyükben, de mindig van az a pénz vagy az a pozíció, az a kvázi civilkapcsolati háló, amiért megéri még a szégyen is? Szóval, ez volt a vita tárgya egy Facebook-posztban, amikor valaki meg akarta magyarázni, hogy Sztojka Attila úr mindenható és az a dolga, hogy ugráltassa a választott roma képviselőket, merthogy ő a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos parlamenti képviselő. Hm.. Ezt írtam neki: Z. K. a nevében is benne van: a roma kapcsolatokért felel a kormány és az elvileg (mondom elvileg) független választott képviselői csoport, azaz az Országos Roma Önkormányzat között, ergo nem parancsol, hanem közvetít, nem megreformál, hanem javasol. Ha az ORÖ-nek javasol, az vagy megfogadja, vagy nem. Ha a kormánynak, az majd a maga képére és hasonlatosságára átírja a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvényt, és kb. ennyit a szolgaklón cigány „politikáról”, akik egy rendeletet nem hozhatnak még 47-en sem!

Mindegy mi van, szerep vagy személycsere, a roma nemzetiségi önkormányzati rendszer önmagában egy elfuserált pótcselekvés a kormány felügyelete alatt, nem politika! Fogja fel ország-világ! A roma nemzetiségi önkormányzati rendszer semmi más, mint gátja Magyarország legnagyobb létszámú kisebbségének abban a tekintetben, hogy valós politikai képviselete legyen a magyar parlamentben, mint a magyar kisebbségnek például Romániában (RMDSZ). Ez a mindenkori magyar kormányok súlyos aljassága, semmi más! Így tartják politikai rabláncon a kisebbségek politikai akaratát. Ez olyan akarat, amivel politikusi megbízólevél ugyan jár, de a kisebbségi politikus politikai szempontból semmit nem ér. Nincs köze a törvényhozáshoz, egy árva rendeletet sem hozhat, mert ugyan kire nézve lenne az kötelező!

És ezeket az embereket még jól meg is osztják! Most éppen a CIKÖSZ lesz a befutó, bár fel nem foghatom, hogy egy országgyűlési képviselő, egy romaügyi kormánybiztos, hogyan lehet az elnöke, ha az? Vizsgálta már bárki is, hogy van-e itt összeférhetetlenség vagy pozícióhalmozás? Megosztják a szolgaklón politikáért versenyző erőket is. A régi romungrók, a Farkas Flórián szervezetétől átpártolt Lungo Dromosok, vagy esetleg a feltörekvő lovári vajdák lesznek a befutók. Ki kivel fog megegyezni? Mennyire fog beleszólni hatalmi erővel az állam ebbe a furcsa versengésbe, mert elvégre az aktuális kormánynak kell mindig egy „jó partner”, mint ahogy volt „jóminiszter asszonyunk is”. Mindenki úgy „meg akarja képviselni” a magyarországi cigány nemzetiséget. Vannak köztük értelmesek, és vannak szövegértéssel küszködők is.

Az „okoság” és a megosztás miatt egy árva kedvezményes mandátumra sincs esélye annak a cigánynak, aki egymillió embert képviselhetne a parlamentben saját jogon, cigányként, parlamenti képviselőként! (Most ne számoljuk itt bele a pártok által delegált cigányokat. Van, akit nagyon bírok, van, akiket nem.) Ez a többség kegye, egymillió kisebbségi magyar állampolgár felé! Ennyi. Nem több. Soha nem lesz 133-135 „bátor”, mit bátor, vakmerő egyeduralkodó cigány politikus a parlamentben. Soha nem fog egypártrendszert csinálni.. Köszönje meg nekik az a hajlongó szolganépség, akik közül mindig vannak olyanok, akik kis pénzért is kaphatók – bármire! A szolganép NEM egyenlő a cigánnyal! Sokkal többen vannak azok, és sokkal többet is lopnak, mint a cigányok. Akár egy egész országot is!
Ez a véleményem: cigánymunka, így egybeírva. Nem akartam én megbántani senkit, nehogy jöjjön valaki, és „felkérdezzen”, esetleg a fekete autó meg ilyenek, csak tényleg olyanon vagytok tesók, mint a gyerekek a játszótéren. Számomra nevetségesek. Ez van!

Ugorgyunk, ahogy Pósalaky úr mondaná Nyilas Misinek! Miközben a cigányok ellennének a kispályás szolgaklón politika játszóterén, és néha-néha vagy nem is néha szidalmaznának egy új pártformációt a politika nagyszínpadján, megint történik valami „náciveszélyes”. No, először megmagyarázom az új pártformációt. Van az Új Alternatíva Párt. Megpróbálok elfogulatlan maradni, mert akkor hitelesebb egy jegyzetíró, de persze ilyen alapon ki hiteles?! No, mindegy is. Szóval ez a párt maga köré szedett három cigány embert a jogegyelőség és a szolidaritás jegyében. Lett ám belőle kalamajka. „Elcigányosodott” a párt – szólt a rigmus az egyik részről, „mit keresnek itt gázsók a cigánypolitikában” – adta az ütemet hozzá a másik fél. Hamvába holt ötlet. Nem igaz? Most és itt ennyit erről. Ha mégsem az, majd kiderül.

És akkor augusztus 16-án jön a hős Toroczkai képviselő úr a Twitteren az alábbi szöveggel:
„Eljött az ideje annak, hogy most már a cigánybűnözés áldozatainak is legyen emléknapja! Ezúttal egy országosan ismert sportembert, tisztességes családapát, sokunk által ismert barátot gyilkoltak meg a bűnözők. Békéscsabán Szabó Sándort, az ökölvívó-válogatott egykori edzőjét késelték halálra. Eközben újra Pilisről kaptam hírt, ahol most egy kerekesszékben ülő idős férfit vertek meg az utcán egy cigiért, egy fiatal cigány férfi és egy nő. De az egész országból, ahol állítólag rend van, érkeznek az ehhez hasonló hírek. Augusztus 29-én, Budapesten ezért nagy demonstrációra készülünk, és ezt a napot, amely az első országos felháborodást és nemzetközi ügyet kiváltó zámolyi lincselés napja (1999. augusztus 29.), a cigánybűnözés áldozatainak emléknapjává is nyilvánítjuk! Elég volt!”

Mit lehet erre mondani? Egyesek tüntetnének, mint a háborodás, mások azt mondják, ez is ellene megy a jogállamiságnak, kollektív bűnvád meg ilyenek… A cigány kormánypárti erők és bizony a többiek is csendben hallgatnak. Mondjuk a Momentum elnöke megszólalt, és valószínűleg lesznek még, akik érzik a náciveszélyeskedésben rejlő ördögi következményeket, merthogy Európa fehérjéi megint kezdenek megbokrosodni. Toroczkaiéknak kell egy kis szerepelés, mert a parlament olyan snassz, lassan már a kutya se nézi.

Az Új Alternatíva Párt írt egy ilyen nyilatkozatot, melynek lényege: kategorikusan elítélik a rasszizmus minden megjelenési formáját. Helytelenítik Gulyás Gergely miniszter beszólását, mely szerint „ahol több a cigánygyerek, ott rosszabbak az eredmények”, és bizony nem tetszik nekik, hogy Toroczkai László azt írja: „augusztus 29-ét a cigánybűnözés áldozatainak emléknapjává nyilvánítjuk”. Uszító jellegű jogellenes cselekményeknek tartják ezeket a kiszólásokat, amelyeket egy jogállamban akár a büntetőjog is szankcionálna. Nem tűnik fel a főügyésznek vagy a bűnüldöző hatóságoknak, hogy újratermelik a bűnbakképzést, a cigányság megbélyegzése és a kollektív bűnvád által! Nem tűnik fel, hogy a kormány képviselője is meg akar felelni a szélsőséges nézeteket valló náciknak! – írják. Végül elismerik a megbélyegezettek jogát ahhoz, hogy már most védekezzenek, és ne csak az utolsó pillanatban, amikor a létüket közvetlenül fenyegetik, mint 2008-2009-ben! Elismerjük és elfogadjuk a cigányság önvédelmi jogát mind egyénekként, mind közösségként!
Hm, lehet, hogy írok Kövér Lászlónak egy levelet.

Szóval zajlik az élet, haladunk a politikai és a társadalmi lejtőn lefelé. Iványi Gábor és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség ellehetetlenítése szintet lépett, ma már a munkatársakat sem képes kifizetni, mert a személyes és a politikai bosszú egyre jobban szorongatja, és hatalmas pénzeket vonnak el az intézményeiktől. Rettenetes az, amikor egy állam nem hajtja végre, amit neki felróttak, hanem inkább csavar néhányat egyeduralkodóként az egyházakról szóló törvényen, aztán büntet. Lehet, hogy ebben az ügyben is írok egy levelet. Megtehetem, nem? Egyenlő vagyok minden más emberi lénnyel, nem!? Az emberi faj része vagyok! Nehéz túltenni magam rajta! Magyarország negyedik legtámogatottabb egyházát büntetik, és a többi egyház pedig szólni sem mer, segíteni sem mer!

Ez Magyarország ma, kedves olvasóim, és hol van még ezernyi hír, ami azt jelzi, hogy egy igen felgyorsult világban élünk, ahol az emberi szörnyetegek állnak nyerésre. Persze holnap ünneplünk, mint ha mik sem történnének ebben a kis országban. Azért kíváncsi lennék Szent István királyunk véleményére, megérte-e Koppányt felnégyelni.

Legyenek jók, ha tudnak!

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...