BEZÁR

Közösségi média

Nem cáfolta Menczer Tamás, hogy újabb akkugyár épülhet Debrecenben – Magyar Hang

A külügyminiszter nevében a külügyi államtitkár válaszolt – igen szűkszavúan. „A beruházásokról minden esetben a tárgyalások lezárása után Szijjártó Péter tájékoztatja a közvéleményt, ahogy ez az elmúlt években folyamatosan meg is történt.”

Írásbeli kérdést intézett Ungár Péter (LMP) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, az ellenzéki képviselő azt szerette volna megtudni, épül-e új akkumulátorgyár Debrecenben. Sajtóhírek szerint ugyanis a Ningbo Zhenyu Technology 65,9 millió dolláros – mintegy 23 milliárd forintos – beruházással tervez létrehozni üzemet, amelyben az elektromos autók akkumulátoraiban használt precíziós alkatrészeket gyártanak majd – emlékeztet a Magyar Hang.

CATL - akkumulátorgyár - 2023. február 23.
Itt épül a CATL akkumulátorgyára – 2023. február
Czeglédi Zsolt/MTI

Az új telephely várhatóan 2027 végén kezdi meg működését. Ungár azt kérdezte a tárcavezetőtől, hogy meg tudja erősíteni az értesülést, illetve hogy mekkora víz- és energiaigénye lesz az üzemnek, azokat milyen forrásokból tervezik biztosítani? A képviselő tíz kérdést tett fel, többek között azt is, hogy mekkora állami forrást szánnak a fejlesztésre, és pontosan hol épülne föl a gyár.

További részletek a Magyar Hang információjában olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...