BEZÁR

Közösségi média

800

Nem leszünk gyarmat?

Mit vártok Orbán Viktortól, tisztelt polgártársaim? Neki már nincs megállás!


Horváth Ferenc

Horváth Ferenc archívumából

Mottó: A keserűség rosszabb a haragnál, mert olyan harag, amely mélyebb, higgadtabb, fájdalmasabban tudatos érzéssé jegesedett. James Aldridge

Annyira szeretnék életvidám és boldog lenni. Annyira szeretném, ha még szegényebben is, de boldogabban tekintenének egymásra az emberek. Állandóan nosztalgiázok, és nem a közelmúltról. Próbálom elfeledni azt a fájdalmas és tudatos érzést, amit az utolsó tíz-tizenöt év társadalmi történései kérgesítettek meg a szívemben. Próbálok nem gondolni a jövőre, mert nem látom szépnek. Nem magam miatt nem akarok rágondolni, hanem az gyermekeim és az unokáim miatt, nem.

Tudjátok, az a nagy szégyen, hogy közvetve nem Orbán Viktor a hibás azért, hogy most mi vagyunk Európa szégyene. (Teszem hozzá, szokás szerint, mint pl. a Horthy-korszakban is.) Bizony. Mi, a NÉP vagyunk az oka annak, hogy sunyiságból, a könnyen jött pénzek miatt, vagy egyszerűen csak ordenáré butaságból hagytuk, hogy egy erőszakos ember megalomán diktátorrá válhasson, kiépíthesse a hatalmi gépezetét, központosítsa a teljes közigazgatást, megvegye a médiumok 90%-át, bekebelezze az igazságszolgáltatást, megingassa a bírói függetlenséget, és lopjon, ahol csak tud.

Orbán Viktor és a hozzá hasonlók csak azt teszik, amit a társadalom megenged nekik. Ha túl sokat enged meg nekik, az ilyen típusú emberek romba döntenek országokat.

Régi szép idők. Amikor még kevesebbet loptak a politikusok, nosztalgiázok magamban. Aztán jöttek a blődségek. Magyarország versenyelőnye az olcsó munkaerő. Magyarországra jó sok multinacionális céget kell beédesgetni, hogy legyen munka. Magyarországnak 2000 zöldbáró kell és gépesítés. Magyarország a kellemes földrajzi adottságairól lemondva bekergette társadalmának nagyrészét az összeszerelőüzemekbe. Jó sok közpénzt adott a multiknak, és cserébe jó kevés adót is vetett ki rájuk. Hogy ez miért érte volna meg a népnek, fogalmam sincs. Nekik, a mutyista világbajnokoknak biztosan megérte, és megéri ma is.

Hadd maradjak a tegeződésénél! Ne vegyétek ezt otrombaságnak. Nem vagyok már gyerek. Túl vagyok életem delén. Szerintetek mi a jelenlegi magyar diktatúra legfőbb és legnyilvánvalóbb jele?

Megmondom: amikor a Fidesz-KDNP-kormány tagjai az arcotokba nevetve azt csinálnak a magyar jogrenddel, amit csak akarnak. A gyenge előmutyizós parlamenti ellenzék semmit nem tehet ellene, kiüresítette a szerepüket. Amikor nyíltan, a felelősségre vonástól való félelem legkisebb jele nélkül szórnak ki közpénzmilliárdokat, amikből aztán vagy közvetlenül, vagy fedve fű alatt, részben vagy egészben a családtagjaik, rokonaik, barátaik gazdagodnak nagyon durva mértékben.

És tudjátok, nem az a dühítő, hogy a fideszes tolvajkormány és a keresztény kicsi énje összehozta nekünk Európa legnagyobb élelmiszerinflációját vagy az, hogy simán az arcodba hazudja, hogy havonta, családonként 181 000 forintot hozzátesz neked ahhoz, hogy ki tudd fizetni a szaros rezsidet, hanem az, hogy ezek az aljas állami vezetők és a szolgáik szinte mindent büntetlenül megtehetnek!

Központosított államhatalom, teljes kontroll a közigazgatás felett, az önkormányzatok iga alá hajtása, a harács gazdaságpolitikája, a strómanok és oligarchák rendszerének kiépítése, a zöldbárók állami és uurópai uniós pénzzel való etetése érdem nélkül, akárcsak az újgazdag polgármesterek aljas mesterkedései, a bankokkal való kokettálás és közben látszatintézkedések tömkelege, a nyakló nélküli közpénzégetés a kormány és Matolcsy nagybankjának szintjén, a rendvédelem és a katonai paletta átfestése fideszesre, egy rettenetesen agresszív és egyben szolgai káosz-külpolitika. Mind feledhető lenne, ha nem néznének, kedves olvasó, téged teljesen hülyének. Orbán népe és Orbán maga azt hiszi, hogy a leváltásuk beláthatatlan következményekkel járna. Pedig egyáltalán nem.

No, ez a diktatúra, amikor az országrombolóknak nem kell félni sem a néptől, sem az igazságszolgáltatástól! Ma sem tudom, hogy mit vártok Orbán Viktortól, tisztelt polgártársaim? Neki már nincs megállás!

Orbán Viktor és kormánya menekül a győzelembe, mindegy milyen áron! Ha kell, fél Kínát idehozza, hogy majd a nagytestvér, a kínai hiteleket adó kommunistapárt megvédje őket tőlünk, a saját népétől. Az mindegy neki, hogy Európa szeméttelepévé, használt akkumulátortemetőjévé válik az országunk. Az mindegy neki, hogy hányan fogunk meghalni. 3,5-4 millió magyar emberről már 2010-ben lemondott. Ott dögöljenek meg, ahol vannak a szegények! Neki, az nem számít. A társadalmi szolidaritást áldozta fel azért, hogy TI, az ország közel kétharmada (beleértve a béketűrőket is), a sunyi pénzlesők és az elbutított emberek szolgáljátok őt.

Ne mondjátok, hogy ez nem így van! Amit a szegények nem kapnak meg a befolyó adókból az újraelosztás során, azt részben TI kapjátok meg, a tehetősebbek, koncként! Ki cserélt új ajtót-ablakot, ki újította fel a házát félpénzért állami támogatással, ki vehetett igénybe CSOK-ot, kinek jár adóvisszatérítés a gyerekei után havonta, ki tud családi autót venni állami támogatással, kinek érdemes céget alapítania, ki veszi át a szorult helyzetben lévők cégeit, ki szolgálja ki az oligarchákat és nyeri degeszre magát a pályázatokon, ki szolgálja a dohányboltokért a kormányt, kinek vannak még megtakarításai a bankokban, amiket most vált át állampapírra? Hát nem a szegényeknek! Nektek, akik türelmesen tűrtetek és elvettétek a koncból, ami jár nektek. Egyáltalán nem érdekelt titeket, hogy a magyar társadalom közben darabokra esett szét!

No meg itt vannak a külországbéli haverok, a szavazat halmozása. Nem a pórnép, a haverok! Kapják a magyar adóforintokat és hülyítik érte nacionalista érzésekkel az egyszeri embereket. Tusnádfürdő erre a jó példa. Tudtátok, hogy 900 000 kettős állampolgára van Magyarországnak? Ha minden igaz, ők is teljes jogúan szavazhatnak a magyar országgyűlési választások idején a magyar pártlisták valamelyikére. (Azért írom így, mert nem tudom, hogy a gyerekek bele vannak-e számolva a 900 000-be.) Mindannyian tudjuk, hogy aki pénzzel tudja tömi őket, arra – azaz a Fidesz-KDNP koalíciójára – fognak szavazni 2026-ban is. Ezért nem fontos már a cigány bőrkereskedés! Mi az a 350 000 Magyarországon élő cigány ember! Egyébként is. Nem kell sok nekik. Lölő vagy valaki más pénzéből néhány forint, egy kis krumpli, lecsókolbász oszt’ ennyi. Hogy abban a 900 000 külországi „magyar” emberből mennyi az orosz vagy más államok kémje, nem mindegy? Nekünk talán igen, de az USA-nak például nem az. Nem kellenek nekik orosz kémek! No, ezért tiltják ki a büdös francba vagy vízumkényszerítik majd egyre több országban a saját kormányuk által sunyivá tett magyarokat!

Ha kell, Orbán Viktor Putyin legkedvesebb palotapincsije lesz, ha kell, megtámadja Romániát vagye akár Ukrajnát is, csak maradhasson a magyar vezér szerepében. Ez a véleményem. És ezekben az őrületekben támogatni fogják azok, akiknek a vagyona a magyar közpénzeken hizlalódott Dunányira úgy, hogy a mai napig is a saját népüket sanyargatják a durva profit reményében. Ha kell, kiléptet minket az Európai Unióból és a NATO-ból is. Nem számít más neki csak és kizárólag a pénz és a hatalom.

Magyarország már ma is az autoriter Orbán-rezsim pénzeszsákja, semmi más! Mit vártok tőle? Meddig maradtok nyugton, amikor már most is késő? Ha jönnek új „haverok”, a külföldi haverok, igen sokan TI is az ebek harmincadjára kerültök, de akkor már késő lesz sírni!

Hol van itt a gyarmatról akárcsak egy szó is? Kérdezhetnétek, ha nem tudnátok olvasni a sorok között, de egyértelműsítek. Megteszem. Durván megteszem, mert a szóval is lehet operálni.

Augusztus 2-án több településen, több helyszínen is megemlékeztünk a roma holokauszt áldozatairól. Ami most következik, azt akinek nem inge, nem veszi magára, akinek pedig igen, az szépen hajtsa meg a fejét és érezzen szégyent! Nagy szégyent! Soha, de soha nem felejtjük, milyen az, amikor az előítéletes, nacionalista, nemzetszocialista és egyszerre rasszista érzelmű emberek aljas vadállat módjára kihasználva mások gyengeségét, a hátrányos megkülönböztetést, a nagyfokú lenézést, a verbális erőszakot és a sanyargatást követően, fajtagyűlöletükben eljutottak arra a mocskos vadállati szintre, hogy erőszakkal összefogdossanak embereket, marhavagonokba zsúfolják őket, sanyargassák, kínozzák, munkatáborokban alázzák a földig, elvegyék a bennük lévő emberségüket, egy darab számként kezeljék őket, és amikor már semmiféle haszon produkálására sem képesek a szerencsétlenek, a gázkamrákban halomra öljék a saját embertársaikat!

Ez az erőszakos európai fehér ember szégyene, amíg világ a világ! Igen! A tiétek is, fehérbőrű polgártársaim, hiszen a felmenőitek hagyták, hogy így alakuljon a politikai helyzet! Felmenőitek cselekedeteinek alapja a bűnbakképzés, a hatalomszerzés, a vadállati uralkodás ösztöne, és nem utolsó sorban a vagyonszerzés iránti vágy, no meg a félelem volt. Egy őrület szedte áldozatait, ami egy elmebeteg festő lázálmaiból fakadt és odavezetett, hogy sokmilliónyi ártatlan ember halt meg. Igen, az európai erőszakos emberek aljas vadállati cselekedetei nyomán! Hitler követői nem érdemelnek megbocsájtást! Nem érdemelnek megbocsájtást a mai követői sem! A náci eszmék követőinek és a goebbelsi propaganda másolóinak ma is börtönben lenne a helye! Magyarország kormánya – és most nem érdekel ilyenkor a világ egyetlen más pontja sem – rossz irányba viszi az országunkat, a közös hazánkat!

A hatalommegtartás rögeszméje lett a Fidesznek és a KDNP-nek! Társadalommegosztó intézkedéseik, a goebbelsi gyűlöletpropaganda használata, a szélsőjobbos politika felé eltolódásuk, az ellenzék felszámolása, a nácik parlamentbe jutása mind arra mutat, hogy aljassá vált az ország vezetése, és halad az újabb őrület felé, amit megint csak a hatalmát féltő erőszakos – egyébként alapvetően gyáva – európai fehér férfi archetípusai fognak kirobbantani. Az a milliónyi bűn, a népirtások, a jezsuiták gyilkos cselekedetei, azok a tettek, amiket atyáitok elkövettek a kereszténység szent nevében, aminek az lett a következménye, hogy a második világháború előtt Európa végül is beszorult Európába, amikor a gyarmatok egymás után szabadultak fel, és kénytelenek lettetek partnerei lenni a volt szolgáitoknak, odavezetett, hogy először egymást öltétek, aztán az egész világot, megint.

Nehezen tanultok a történelem eseményeiből. Amiket tudunk, amiket megéltünk együtt, az egy pillanat a történelem forgó kerekében. 70 évente háború.. Ennyire voltatok képesek az emberiség irányításában..

Mostanában Európában újra felüti a fejét a náci gondolkodás. Ha baj van, nektek bűnbak kell! A látható kisebbség felkészül. Most toborozzák őket is egységbe a Fideszért. (Nevetséges.) Pedig szerintem most igen más a szituáció! A globális helyzetet tekintve most nagyon úgy néz ki, hogy Európa a soros. (Nevezhetitek pitiáner elágazás nélküli áramkörnek is, akkor is! Most ti lehettek a sorosok – velünk együtt.)

Minden Európában született emberre – származására tekintet nélkül – szükség lesz ahhoz, hogy Európa egyáltalán megmaradjon. És akkor a megosztó, aljas, goebbelsi propagandát folytató jelenlegi magyar kormány magunkra húzza Ázsia legerősebb országait, hogy most mi legyünk a vesztes pozíciójában. Hát, gratulálok nekik!

Még csak nem is haragudhattok, ha esetleg majd az Európán kívüli világ azt csinálja veletek és persze Európában élő velünk is, amit ti csináltatok valaha az ő népeikkel. A módszerek lehetnek kifinomultabbak, de ha így folytatjátok, az eredmény hasonló lesz, csak most ti lesztek az őrület elszenvedői. Ma már percek alatt terjed a hír, ma már itt vannak azok is, akiktől rettegtek, itt benn Európában, hatalmas és erős anyaországokkal. Nem a cigányokról beszélek, nem. Nekünk nincs anyaországunk és nem is vagyunk háborúpárti nép, soha nem háborúztunk senki ellen, ellenben mindig kiálltunk mellettetek, és védtük a közös hazát, ha ezt kívánta a magyar nemzet. A fizetségetek nem volt más, mint nyomorba taszítás és bűnbakszerep. Kápóitok ma is jól szolgálnak titeket. Nem minket, titeket!

Akinek inge a szó, az nyugodtan vegye magára, akinek nem, az gondolkozzon el ezen az eszmefuttatáson, amit leírtam. Nem muszáj hőzöngeni. Felesleges. Én sem örülnék neki, ha újabb népirtások következnének bármilyen előjellel is! Alapvetően igen békés természetű vagyok. Csak szeretnék boldogan és biztonságban élni! Nagyon, de nagyon nem akarom, hogy a Nyugat gyarmatosítása, a magyar újgazdag elit társadalom-gyarmatosítása után most egy ázsiai ipari gyarmatosítás következzen, mert a jelenlegi politikai hatalom lepaktált velük. Abból már nem lesz visszaút, örökre szolgáik leszünk másoknak!

Szóval vagyunk vagy leszünk gyarmat, kedves olvasóim? Érdemes hatalomban tartani egy politikai csoportot vagy sem akkor, amikor Amerikában már régen rájöttek, hogy két ciklus, de maximum 10 év elég még az Amerikai Egyesület Államoknak is ugyanabból az elnökből, ugyanabból a vezetőből.

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...