BEZÁR

Közösségi média

Végül jó lesz minden – KineDok Filmklub Debrecenben

A méhek önzetlenek, szorgalmasak, és mindezt az ember jóléte érdekében teszik – bár nem tudatosan.

Hivatalosan is a Föld legfontosabb élőlényei a méhek 2019 óta, bolygónk mezőgazdasága ugyanis leginkább tőlük függ. Miroslav Janek rendező nem véletlenül választott a dokumentumfilmje főszereplőjeként egy méhet.


Végül jó lesz minden

ceskatelevize.cz

A Végül jó lesz minden című 2021-ben készült cseh film – amit Radomil Hradil Méhek és világuk című könyve ihletett – a méhek és az emberek közösségének hasonlóságait mutatja be, akár azon a szinten, hogy mi mindent tanulhatnánk tőlük. Miben mások, és ez a másság mennyire hasznos számukra. Mindezt épp annak köszönhetik, hogy nem emberek, így hiányzik belőlük az önzés vagy a kapzsiság. Önzetlenek, szorgalmasak, és mindezt az ember jóléte érdekében teszik – bár nem tudatosan. A film fontos kérdése az: tudunk-e nekik segíteni abban, hogy fenntarthassák a számunkra elengedhetetlen munkájukat. Végül jó lesz minden? El tudjuk engedni saját önzésünket annak érdekében, hogy ezek az apró lények védve legyenek, tegyék a dolgukat, azért, hogy éljenek, azért, hogy mi is életben maradjunk.

A magyar felirattal ellátott dokumentumfilmet július 25-én, kedden 19:30 órától vetítik a Malter teraszán az Alternatív Közösségek Egyesülete és a Kinedok Magyarország közös szervezésében. Megtekintése ingyenes.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...