BEZÁR

Közösségi média

„Egy olyan játék, amivel nem lehet játszani” – Szalaggal húzták körbe a Petőfi téri játszótér egyik mászókáját

A debreceni Petőfi téri új játszótér egyik játékát napok óta nem lehet használni. Hogy miért, arról nem tájékoztatják az ott lévőket, ahogy arról sem, várhatóan mikor javítják meg, pedig a gyerekek nagyon szeretik ezt a mászókát.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Egy hónapja, június 13-án írtunk arról, hogy a Petőfi téri park játszóterén lévő ivókútban nincs víz, cikkünk megjelenését követően, június 23-án a közösségi oldalon osztottuk meg azt a videónkat, amelyen látható: már folyik a csapból víz.

A napokban egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egyik játékot szalaggal zárták körbe, tilos használni. Megnéztük, s valóban az egyik kötélmászóka köré volt húzva a piros-fehér szalag. Ottjártunkkor azt láttuk, hogy az óvatosságra intő szalag néhol már meglazult, petyhüdten hevert a földön.


Petőfi tér - játszótér
A vadonatúj Petőfi téri játszótér Debrecenben
Miklovicz-Nyikos Mónika

Reggel 9 óra tájban is voltak már gyerekek a játszótéren, akik kíváncsian nézték a figyelmeztetőnek szánt jelzést, ami kevés visszatartó erővel bírt, hiszen ha mégis használni akarták volna a kötélmászókát, a szalag bizonyosan nem akadályozta volna meg őket ebben. Hamarosan érkezett a rájuk vigyázó (vélhetően az édesanyjuk) hölgy, aki elmagyarázta nekik, hogy „veszélyes, azért van köré húzva a szalag. Ilyenkor nem lehet rámászni…”


Petőfi tér - játszótér

Miklovicz-Nyikos Mónika

„Akkor ez egy olyan játék, amivel nem lehet játszani” – állapították meg a gyerekek, de látszott rajtuk, hogy nem akarnak beletörődni a tiltásba. „Kicsit se?” – kérdezték. „Hát rámászni biztos nem lehet” – vélekedett a velük lévő hölgy – „De tudjátok mit? Alatta szerintem átmászhattok, úgy biztosan nem szakad le.” A két gyerkőc megörült az engedménynek, és lelkesen, hason kúszva átbújtak a kötelek alatt. Nem lett bajuk. Mentek a többi játékot kipróbálni, remélhetőleg azok nem fognak szalagot kapni.


Petőfi tér - játszótér

Miklovicz-Nyikos Mónika

Pár nappal később is megtekintettük, van-e már fejlemény. Akkor két másik gyermek vizsgálta az alkalmatosságot, próbáltak rájönni, mi lehet vele a gond. Körüljárták, felmásztak a dombra, ahonnan rálátni a kötéljátékra, ekkor fedezték fel, hogy a mászóka kötelének egyik csücske nincs megfelelően rögzítve, ha bárki rámászna, vélhetően leszakadna. A javításhoz ezt a meglazult csücsköt kellene újra stabilan rögzíteni, hogy elbírja a rajta játszó gyerek(ek) súlyát. A mászóka azonban már két hete le van zárva – emiatt. Ezúttal milyen hosszú időt fog igényelni a munka a megtervezése, megszervezése és kivitelezése?


Petőfi tér - játszótér

Miklovicz-Nyikos Mónika

Petőfi tér - játszótér

Miklovicz-Nyikos Mónika

Kapcsolódó publikációk:

Csap van a játszótéren, víz nincs, a kánikula meg jön – Debrecen, Petőfi tér

Lett egy tavunk! Mi legyen a neve?

Debreceni várostörténeti beton vaskerettel – ez is kitelt az egymilliárd forintból

Valaki állítsa meg a polgármesteréket!

Petőfi tér, ott mindig ideg van

Talpra, magyar!

Nyáron elkezdődhetnek a munkálatok a debreceni Petőfi téren. Melyik nyáron?

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...