BEZÁR

Közösségi média

NASS

A gazdagság ára – KineDok Filmklub Debrecenben

Egy középkorú győri házaspár megnyerte a fődíjat. A nyertes szelvény előtt napról napra éltek, mélyszegénységben. A hatalmas vagyonnak köszönhetően ebből sikerült kilábalniuk, azonban a boldogságuk mégsem lehetett maradéktalan.

Andraschek László és felesége, Anikó 2013-ban nyerte meg a skandinávlottó fődíját, 630 millió forintot, ők azon kevesek közé tartoztak, akik hozzájárultak, hogy nyilvánosságra kerülhet a nevük.


Fortuna vendégei

Facebook

Az Andraschekéknek a telitalálatos szelvényig nélkülözniük kellett, a férj korábban hajléktalan volt, a feleség pedig pánikbetegsége miatt általában a lakásban tartózkodott, egy kis albérletben éltek. A pénz ugyan jól jött nekik, de múltból hozott problémáikat nem oldotta meg. A házastársak más szemmel tekintettek a nyereményre, míg László pihenésre és utazásra szerette volna költeni, addig felesége befektetéseken gondolkodott. Egyikük álma sem tudott maradéktalanul megvalósulni: az utazást mindig csak halogatták a feleség pánikbetegsége miatt, a vállalkozásokat pedig sorra be kellett zárni. A pénz olyannyira nem boldogította őket, hogy inkább új feladatokat, problémákat teremtett: a férj alkoholizmusát például még támogatta is. László nemsokára inkább átokként tekintett a fődíjra. Házakat és autót vettek, valami mégsem működött. Hamarosan szembesülniük kellett azzal is, hogy egy nagyobb házat nehezebb takarítani, illetve az autó fenntartása is költséges. Az új tervek új kihívásokat is jelentettek. A két eltérő nézőpont pedig feszültséget szült a házasok között.

A Fortuna vendégei című, a győri lottónyertesek viszontagságairól szóló dokumentumfilmet – rendezője Kálmán Mátyásjúlius 11-én, kedden 19 órától vetítik a Malter teraszán az Alternatív Közösségek Egyesülete és a Kinedok Magyarország közös szervezésében.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...