BEZÁR

Közösségi média

800

Anyák napján

Az agyrágó bogár most pihen, a dolgát elvégzi Viktor.


Orbán Viktor
Orbán Viktor köszönti az édesanyját
facebook.com/orbanviktor

Mottó: Az anyai szív – Istennek ez a legcsodálatosabb alkotása a földön – nem okoskodik. Lev Tolsztoj

Megint tele vagyok dühhel. Figyelem a tanárok és a diákok harcát. Pintér belügyminiszter újabb agymenését, amikor is Bismarckot akar játszani, és poroszos szabályok közé ékelné a tanszabadságot, az oktatókat és a fiatalokat. Vénember, otthon lenne már a helye. Lassan onnan halnak ki a volt szocialisták, a Belügyminisztériumból. Közoktatás meg katonás fegyelem. Státusztörvény meg röghöz kötés, meg kényszer, meg fegyelmezés. Ugyan már, diktátorok! Ha mérleget vonna, csak elbújna valamerre. Má’ meg fújdossák a gyerekeket is a rendőrök! Ki igazíthatta el őket, belügyminiszter úr? Ki fél ennyire? Szerintem nem maga. Mitől is félne… Gyerekektől? Tőlünk se félt, csak átvert. Mi voltunk a nyugdíjreform része, és utána meg is állt a nyugdíjreform. Örülök, hogy soha nem kellett közvetlenül szolgálnom Önnel! Nicsak, hogy örül a fideszes megélhetési „politikus”, Szakács István: könnygáz használatára buzdítja a rendőröket. És akkor még a sunyi fideszes politikusok ki akarják csempészni a büntető törvénykönyvből azt, hogy ha rágalmaznak, hazugságokat írnak ők vagy a szolgáló újságíróik, meg lehessen őket büntetni, felelősségre lehessen őket vonni! Úgy látszik, már a végrehajtóktól kapott 500 ezres bírságokat is unják a 50 milliárdos költségvetésű kormánytámogatott szervek (médiumnak inkább nem nevezném), ugye? Hja, Andy Vajna vagyona átháramlott tök idegenekre. Ez ám a NER!

Tessék csak hallgatni, főnök: Vajda Zoltán képviselő két napja tette fel. Gyalázat! „Közügyek szabad megvitatása” …azt a senkiházi érvelést már! Nevetnék, de nem tudok.

Egészségügy. Jé, megint Pintér! Polihisztor az öreg. Csak éppen az egészségügy padlón van. Az orvosok rajzanak mindenfelé még az országból is. Kit akarsz megregulázni, Pintér Sándor? Mit érsz vele, ha elmegy? A tudása ott van a fejében és a kezeiben, azt csak nem veszed le neki! Tiszta utálat az egész. Várólistahegyek, idegbeteg gyógyítók. A legszebb az, amikor átirányítják egy másik megyébe, bocsánat: vármegyébe, főispán úr, mert ott hamarabb sorra jut. Így fizetnek meg a sok TB-járulékért, amit ezek az emberek befizettek? Hol az a pénz? Már adó? Nem kell érte semmit se adni cserébe? Öreg, beteg emberek ellátatlanul az otthonukban úgy, hogy a gyógyszert sem tudják megvenni. Az orvosi ügyeleti rendszer átalakításából még baj lesz! Oké, hogy az ügyeletek túlterheltek, mert hát, ha hosszú a várólista, akkor kikötök a sürgősségin. Ott meg, ugye, triázsokba sorolják őke,t és alig kilenc (9) óra múlva, aki rászorul az ellátásra, büszkén jelenti ki, hogy túlélte. Egy közös kolléganőnk, Pintér úr, nem élte túl a Honvédkórházat. Nem volt rámenős! Gyalázat! Aljasság! Ebben az országban tényleg csak az számít, hogy bír-e még hajtani az ember, hogy minél több legyen a közpénz, az állam bevétele, mellyel úgy bánik a kormány, mintha a sajátja lenne?! Egyelőre büntetlenül.

Osztható okosságok tőlem: hiába vagy fiatal, egyszer úgy is öreg leszel, oszt’ megérted, hogy a várólista nem azért van, mert sokan rendeltek telefont. No, még egy: az a kormány nem kormány, amelyik elüldözi az orvosokat, tönkreteszi az egészségügyet és a kötelező TB-járulékfizetésed ellenére várólistákkal, idegbeteg, kiégett gyógyítókkal fizeti azt vissza neked, amikor beteg vagy!

Egyéni kegyelem. Novák Katalin csodás választása. A Jucus meg ellenjegyezte. Nem amnesztia (közkegyelem) a kisebb bűnökért, nem amnesztia az adósrabságban lévő átváltoztatottaknak, dehogy: kienged egy terrorizmusért elítélt csoportot. Mert miért ne? Ki a király! Orbán Viktor! Nem! Dehogyis! Őt másképp szokták nevezni! Megkoronázták III. Károlyt. Ő a király! Elhiszem én, hogy nem voltak olyan rosszak a fiúk, mint a külföldi terroristák, de nem rajtuk múlott ugye, Schiffer András? A bűneiket azért nem részletezted semennyire sem! Elhiszem én, hogy szenvedtek, mert Orbánék úgy akarták. Elhiszem, hogy Polt Péter bábu! Szóltál miatta 13 év alatt, hogy koncepciós az ügy? Ki merted mondani, hogy Orbánék nem akarják kiengedni a hungarista vezetést?

Azt is elhiszem, hogy Toroczkainak börtönben kéne ülni 2006 miatt, de a parlamentben ül, szerintem némi fideszes segédlettel. Hol élünk? Petíciózunk a hungaristákért, András? Hajrá, ügyvéd úr! Azán tíz év múlva nézz vissza magadra és rájuk! A Toroczkai meg egy rasszista szörnyeteg, fúj… Ezek barátok, te fijú’! Toroczkai amúgy tényleg full rasszista, bár úgy tesz, mint egy országgyűlési képviselő. Jól csinálja. Képviselő. Ott a húsos fazék.

A könyörület is kiváltság? Szabadságot Budaházynak! Béla meg rohadjon a börtönben, mert nem fizette be a pénzt, és 5000/nap kell leülnie 85 ezret. A gyermek iskolai hiányzása miatt is ülnek asszonyok. Szegénység van. Szóval ezek mondják magukat kereszténynek. Szabadságot Budaházynak! Bár nem tudom, Schiffer az-e. Mondjuk úgy, szenvtelen ügyvéd, akinek a pénz és a hírnév számít. Andriskám! Ez van.
Tán még a pápa is csak azért enyhült meg Orbánnal szemben, mert van az a tűzszünet, kiengedik a Budaházyt, akiért András elpetíciózgatott, és minden rendben van. Nomeg úgy szereti a kormány az általa kedvelt egyházakat, szeretetszolgálatokat sok-sok pénzzel, hogy öröm nézni. Csak ne a büdzséből tenné…

2023. május 5. A rendőrség ígéri, keményen fellép a budapesti nemzetközi neonáci rendezvény ellen.
„A sporteseménynek beállított rendezvény ténylegesen egy militáns, neonáci, szélsőjobboldali találkozó.” Miért a rendőrség nyilatkozik? Hol vannak ilyenkor a kis konzervatív, fasiszta, kormánypárti, oroszbarát politikusok? Most hol van Orbán, Pintér vagy az a lelkibeteg kakadu? Kié a politikai felelősség, hogy nácik özönlenek a városba? Ne tegyünk már úgy, mintha az Alkotmányvédelmi Hivatalban hülyék ülnének! Ne tegyünk úgy!

„Oroszország beleütközik egy falba…” Hallgassák már meg Orbán Viktor oroszbarát magyar miniszterelnököt! Az agyrágó bogár most pihen, a dolgát elvégzi Viktor. Bejött Soros is a képbe. Sunyi utcai harcos. Már úgy hiányzott! Mármint Soros! A szomszédunkban háború dúl, és most lett olcsó ukrán búza, de mit tesz Isten, a nagy aszály miatt kevés termés elfoglalja az összes silót. Ajajaj! Rossz volt a spekuláció, kevés lesz a bevétel! Ez veszélyes! Ne engedjük, hogy gondolkodjunk! Minek az! Valahogy mások nem pampognak annyit?

No, hagyjuk ezt abba! Amikor megjelenik ez a jegyzet, már anyák napja van!

Elgondolkodom. A hatalom mániákus élvezőit és a szolgáikat is anya szülte. Olyan jó lenne tudni, hogy akinek még él az édesanyja, az felkeresi-e és felköszönti-e őt. Az anyu megöleli a gyermekét és ha szükséges meginti: légy jó gyermekem, légy jó mindhalálig! Tiszteld a többi embert, felejtsd el az ármánykodást, szeresd felebarátaidat! Viktort is, Budaházyt is, meg az ugandai elnököt is…

(Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.)

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...