BEZÁR

Közösségi média

SZÓ SZERINT

„A kizsákmányoló Fidesz-rezsim vezetői és oligarchái luxusban dőzsölnek, miközben milliók nélkülöznek és a túlélésért küzdenek!”

Május 1. – Ezzel a címmel adott ki közleményt az MSZP debreceni szervezete.

Tudomásunk szerint Debrecenben más párt vagy szakszervezet nem hirdetett és nem tartott nyilvános eseményt május elsején.

MSZP
Ma a Lehel utca elején
SM

A ma esti órákban küldte el a Debreciner címére az MSZP debreceni szervezete azt a közleményt, amit alább teljes terjedelmében megjelentetünk:

Mi, szocialisták és szociáldemokraták idén május elsején is együtt voltunk! A volt Lehel utca kispiac területén sok tagunkkal, szimpatizánsunkkal, arra sétáló debrecenivel sikerült megvitatni „közös dolgainkat”. Összeköt minket a közös célunk, hogy jobb életet teremtsünk a dolgozó emberek számára.
Azonban ne feledjük, hogy május 1-je nem csak a munka ünnepe, sok éve ezen a napon lett hazánk az Európai Unió tagja is. Európára lehet számítani, van szolidaritás a közösségen belül.
Erre a szolidaritásra, erre az összekapaszkodásra van szükség hazánkban is, és nem csak most, május elsején!
A multikat és a milliárdosokat kiszolgáló Fidesz elvette a dolgozók jogait, bevezette a rabszolgatörvényt, és elnyomja a szakszervezeteket. A pusztító COVID-járvány idején pedig magukra hagyták az állásukat elveszítők százezreit.
Rengeteg pénzt és lehetőséget kaptunk az Európai Uniótól arra, hogy Magyarország felzárkózzon a fejlettebb államokhoz. Azonban ennek a segítségnek a nagy része nem a magyar emberekhez jut. A magyarok tömege helyett sajnos döntően csak Orbán oligarchái gyarapodnak. Orbán Viktor és barátai milliárdosok lettek abból a pénzből, amit az országnak, önöknek kellett volna megkapniuk.
A kizsákmányoló Fidesz-rezsim vezetői és oligarchái luxusban dőzsölnek, miközben milliók nélkülöznek és a túlélésért küzdenek! Ez azonban nem maradhat így!
Gondoskodó, esélyteremtő államra van szükség, amely európai szabadságot és európai életszínvonalat hoz el.
Biztos megélhetést akarunk mindenki számára! Adómentes minimálbért, megduplázott családi pótlékot, európai szintű magasabb fizetéseket és nyugdíjakat, európai színvonalú egészségügyet akarunk!
Azt akarjuk, hogy maradjanak átjárhatóak a határok, a gyerekeink pedig egyenlő eséllyel férjenek hozzá a boldogulásukhoz nélkülözhetetlen tudáshoz!

A SZÓ SZERINT rovatunk itt tekinthető meg.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...