A kakitündér Debrecenben sem létezik!

Sokan örülünk ennek a hirtelen jött jó időnek, és szeretnénk nagyokat sétálni, de ebbe most valami igazán kellemetlen dolog rondít bele: a kutyaürülék.

Nem új keletű probléma sajnos, de most azért bosszant még inkább, mert már a járdán is aknamező van, ugyanis a „hó majd elolvad” alapon Debrecen szerte nem takarították a járdákat sem, a kutya pedig nem szagolta ki a hóréteg alatt megbúvó aszfaltot, elvégezte dolgát, gazdi nem szedte fel, és mentek tovább. Esett rá még egy kis hó, azzal el is tűnt a bűzös csomag, probléma megoldva.


Debreceni Egyetem
Kedves kutyatartók, kakiszedésre fel!
Törő Vanda

Ám most elolvadt ez a több réteg hó, és már nem csak én figyelem, hova lépek, de a kutyám is. És ez gáz!

A probléma azért összetett, mert bizonyos területeken nagyon kevés kuka van kihelyezve, és sokszor több 100 méteren keresztül lóbálja a kutyatartó a kis csomagot, mire megszabadulhat tőle. És itt jön a másik probléma, hogy mivel kevés a kuka, a meglévőek nagyon sokszor tele vannak. Elég egy-egy buszmegállót megnézni, nem hogy a kukából kandikál ki a szemét, már külön szemét-dombocskák vannak körülötte.

Természetesen ez nem menti fel a kutyatartókat az alól, hogy kedvencük ürülékét bizony fel kell szedni és kukába tenni, hiszen a felelős állattartás egyik alappillére ez.

A problémát nem csak több kuka kihelyezésével lehetne megoldani, de akár azzal is, hogy megkérdezzük a kedves gazdit, adjunk-e zacskót neki a művelet elvégzéséhez, bizakodva abban, hogy csak éppen elfelejtett magával hozni, mert amúgy felszedné.

Kedves Városvezetés, tessék több kukát kihelyezni és azokat rendszeresen üríttetni!

Kedves kutyatartók, kakiszedésre fel!

Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!