BEZÁR

Közösségi média

NASS

Vonalak – KineDok Filmklub Debrecenben

Egy tipikus posztszocialista közép-európai város mindennapi nyüzsgését és nyűgeit mutatja be.

Az Alternatív Közösségek Egyesülete, a KineDok Magyarország és a Modem eseménye csütörtökön, április 13-án 15 órától lesz a Modemben.


Vonalak
Vonalak
ciaryfilm.sk

Hogyan változik Pozsony városa? Barbora Sliepková rendezőnő dokumentumfilmes esszéjében a helyi városi növekedést örökíti meg, ahol a mindennapi élet poétikája és a helyi lakosok portréi társadalomkritikusan mutatják be a város kortárs átalakulásait.

A Vonalak – a 2021-es jihlavai filmfesztiválon győztes alkotás – egy tipikus posztszocialista közép-európai város, Pozsony mindennapi nyüzsgését és nyűgeit mutatja be. Szlovákia fővárosa, ahol a régi és az új keveredik a hatalmas építkezések eredményeképpen, de a lakosok szeme láttára is változik az otthon. A mindennapok poétikája és a polgárok portréi társadalomkritikus beszámolót adnak a város kortárs átalakulásáról.

A fekete-fehér dokumentumfilm Pozsony hangulatát vizuális kompozíciókkal ábrázolja, a környező városi nyüzsgés szimfóniájával kísérve.

Eredeti cím: Čiary

Rendező: Barbora Sliepková
Időtartam: 80 mins
Készült 2021-ben.

A filmet erdeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik.
Az esemény keretében a Modem Vonal mentén című állandó kiállításán tárlatvezetést tartanak, a vetítést követően beszélgetés lesz a filmről.


Vonalak
Vonalak
ciaryfilm.sk

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...