BEZÁR

Közösségi média

124 millió forintot fizet Debrecen a postának, számos városrészből lehet kiemelt fejlesztési terület – jön 2023 első közgyűlése

A déli gazdasági övezetről – ahová épül a kínai akkumulátorgyár – is tárgyalni fognak a képviselők.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Holnap, január 9-én reggel 9 órától a Megyeháza Árpád termében (Piac utca 54.) ülésezik Debrecen közgyűlése. Az előzetesen közzétett 9 (8 nyilvános és 1 zárt) napirendi pontból egyről, a Nagytemplom melletti üvegpiramist érintő előterjesztésről már írtunk korábban. Most bemutatunk néhány további érdekesnek ígérkező javaslatot.


Debreceni közgyűlés – 2022. szeptember 15.
Legutóbb tavaly szeptemberben üléseztek a Megyeházán
Polgár Tóth Tamás

124 millió forintot fizetne a város a Magyar Postának

A második napirendi ponthoz tartozó előterjesztésben Papp László (Fidesz) polgármester arról tájékoztatja a képviselőket, hogy a novemberben az energiaválságra hivatkozva országosan több száz, Debrecenben pedig 12 szolgáltatóhely bezárásáról döntött Magyar Posta Zrt.-vel folytatott tárgyalások eredményeképpen megállapodtak abban, hogy bruttó 124 millió forint hozzájárulásért és az Ifjúság utcai posta bezárásának fejében január 2-ától 2024. június 30-ig újra kinyitják a forgalmasnak és közeli alternatíva nélkülinek számító Jánosi utcai és Galamb utcai postákat. A polgármester közlése szerint erről egyedül is dönthetett volna, de az ügy kiemelt társadalmi jelentőségére figyelemmel fontosnak tartotta a közgyűlés támogatását.


Debreciner - egy százalék
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1 százalékával!
debreciner.hu

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánítanának városrészeket

Gábor István főépítész kezdeményezésére a képviselők tárgyalni fognak a város településrendezési eszközeinek módosításaival összefüggő témákat is. A 7 határozati javaslatot is tartalmazó előterjesztés alapján számos városrészt kiemelt fejlesztési területté nyilvánítanának. Ezt tennék az Erzsébet, Antall József, Barna, Vörösmarty és Piac utcák által határolt; a Blaháné, Újházy Ede, Kossuth Lajos és Liszt Ferenc utca által határolt; a Jókai, Garay, Csokonai utcák és a nyugati kiskörút által határolt; a Kishegyesi és az István utak, valamint a Kürtös és Sesztina utcák által határolt; a Kishegyesi, Derék utca és a Vincellér utca nyugati irányú folytatása által határolt; valamint a Kanális, Gázvezeték, Vénusz, Egyletkert, Lovász, Dobogó, Szatke Ferenc és Mandulás utcák, valamint a 0493/66-os helyrajzi számú, tervezett út által határolt területtel. Több belvárosi helyszínen is 12,5-ről 18 méterre, míg a Kishegyesi és István utak, valamint a Kürtös és Sesztina utcák által határolt területen 12,5-ről 25 méterre növelnék az maximális épületmagasságot.


Debreceni közgyűlés – 2022. szeptember 15.

Polgár Tóth Tamás

Területcsere a déli gazdasági övezetben

Normális esetben nem lenne túl érdekes, hogy a város „egyik zsebéből a másikba” helyez át köztulajdont, a tervek szerint oda települő kínai akkumulátorgyár miatt azonban bizonyára sokak érdeklődésére számot tarthat, hogy a déli gazdasági övezet területén az önkormányzati tulajdonú Debreceni Vagyonkezelő Zrt. „munkahelyteremtő beruházás megvalósítása érdekében” úgy szerezne meg az önkormányzattól egyes területrészeket, hogy azokért csereterületek felajánlása mellett 70,44 millió forint plusz áfa vételárat fizetne. Papp László polgármester előterjesztéséből nem derül ki, hogy konkrétan melyik beruházásról van szó, de ez akár ki is derülhet a január 19-i eseményen.

A közgyűlés első 8 napirendi pontjának tárgyalása, valamint az interpellációk nyilvánosak, azokon bármely magyar állampolgár részt vehet.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...