BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Ismét a debreceni mindenki karácsonyfája elhelyezéséről

Két évvel ezelőtt is így kezdődött. Akkor megoldották. Most mi lesz?

2020. november 18-án jelent meg a Debrecinerben az az olvasói levél, aminek írója azért kérte a fellépésünket, hogy úgy helyeztesse el a városvezetés a Kossuth téren a fenyőt, hogy az látható lehessen a főtéri webkamera által közvetített képen is. „Egyre gyakrabban az az érzésem, hogy a polgármesteri hivatalban és az önkormányzati intézményekben egyetlen ember sem ért a városmarketinghez, bár biztosan többen is vannak, akik ilyen címen veszik fel a fizetésüket, vagy biztosan van egy (több?) külső cég, ami Debrecen marketingjével foglalkozik sok pénzért.”

Két nap múltán arról számoltunk be a Debrecinerben, hogy a fát felállították a nem látható zónában, s a tényről beszámolva tettünk egy javaslatot: „Most már csak annyit lehetne – kellene – tenni, hogy a webkamerát fordítják el néhány centiméterrel, hogy a távolról idetekintőknek is folyamatosan láthatóvá váljon a debreceni mindenki karácsonyfája.”

És lőn! Újabb két nap múlva örömmel tájékoztathattuk olvasóinkat arról, hogy Látszik végre a debreceni karácsonyfa! – Kérésünk meghallgatásra talált: elfordították a webkamerát! Mint akkor megírtuk: „A Debreciner szerkesztősége örvend, hogy hozzájárulhatott az ünnep – mindenki által látható – fényéhez!”


advent - karácsony - főtér
2020. november 24.
idokep.hu

Az elmúlt hét végén, közvetlenül az idei első adventi vasárnapot megelőző szombaton kaptunk egy újabb levelet. Magát nyilvánosan megnevezni nem akaró olvasónk ezt írta:

„ Üdv! Szeretnénk kérni, hogy a fenyőfát jó lenne, ha visszatennék az eredeti helyére, ahol tavaly is volt. Mert a webkamerán most nem látszik. A tömeg senkit nem érdekel. A jégpályát meg úgysem lehet látni a nagy fénytől. Élvezhetetlen az egész. A nagy semmi. Aki nem tud kimenni, az legalább eddig élvezhette a kamerán keresztül.”


advent - karácsony - főtér - karácsonyfa
2022. november 27.
idokep.hu

advent - karácsony - főtér - karácsonyfa
2022. november 28.
idokep.hu

Mivel a debreceni mindenki karácsonyfájának áthelyezése valószínűleg már sokba kerülne, ezért inkább javasoljuk, hogy a Tisztelt Városvezetés tegye meg azt, amit kérésünkre két évvel ezelőtt is megtettek: intézkedjenek, hogy a webkamerát igazítsák néhány centiméterrel arrébb, s akkor láthatóvá válik a fenyő is és a Nagytemplom is.

Köszönjük a levelet! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...