BEZÁR

Közösségi média

CSÜTÖRTÖK

Ki gondolta volna, hogy Debrecen vezetői a város polgárain takarékoskodnak, s magukon nem?

A Fidesz magyarországi fővárosát is elérte a mindenféle válság, bár korábban a vezetői mindig azzal nyugtatgatták a debreceni polgárokat, hogy itt éppen gazdasági csoda van permanens csúcsüzemben, s a világ ámul azon, amit ők tettek. Nyílik-e a bukszájuk?

Papp László
Papp László az október huszadikai baráti sajtótájékoztatóján bejelenti, hogy milyen megszorításokat rónak a debreceniekre
facebook.com/drpappl

Debrecen város közgyűlése jövő heti rendes ülésén fog dönteni arról, hogy miféle gazdasági megszorítások szükségeltetnek a jövőre nézvést. Ennek részletei oly titkosak, hogy még mindig nem tették fel a város hivatalos honlapjára az ezzel kapcsolatos előterjesztés(eke)t. Nyilván az a jó, ha minél később szereznek róla tudomást a debreceni polgárok és a nem szolga sajtó. Ellenben ma kiállt a saját baráti nyilvánossága elé, akik soha nem kérdeznek érdemlegeset, Debrecen első számú szolgája, a város választott polgármestere, Papp László fideszes politikus, aki megvillantotta a megszorításokat, amikkel kénytelen-kelletlen sújtják a debreceni polgárokat, persze anélkül, hogy valaha is egyetlen szót váltottak volna velük arról, hogy a rovásukra mikkel takarékoskodnak.

A bölcs városvezetők kitalálták, hogy mikkel csökkentik Debrecen kiadásait. A polgármester sorolta – mondom, hivatalos előterjesztést, részletezést még mindig nem tettek a debreceniek elé – mindazt, amit aztán terjengős magyarázkodásával együtt ma délután kipolíroztak a város hivatalos honlapjára.

Ha akkora a baj a Fidesz igen gazdag fővárosában, hogy milliárdokat kell elvonni innen-onnan, akkor talán nem azzal kellene kezdődnie a takarékossági listának, hogy miről mondanak le a városvezetők?

Azt felsorolta Papp László, hogy terveik – és nyilván csütörtöki közgyűlési döntésük – alapján nekünk, debreceni polgároknak miféle hiányokat kell szenvednünk, de arról nem beszélt, hogy ő, Papp László polgármester, az ő négy helyettese, Balázs Ákos, Barcsa Lajos, Puskás István, Széles Diána alpolgármesterek miről mondanak le. Költségtérítéseikről? Netalán fizetésük felét a rászorultak alapjába fizetik? És mit tesz a a Fidesz-frakció? Tagjai lemondanak a juttatásaik legalább feléről, és erre szólítják fel a kevés debreceni ellenzéki képviselőt is? Hol a személyes áldozat? Hol a hitele a döntéseiknek?

Papp László polgármester és a Fidesz a jövő heti csütörtöki közgyűlésen előadja, hogy szándékaik szerint mi mindenről kell lemondania a debreceni polgároknak. Van még egy hetük rá, hogy kitalálják, ők mi mindenről mondanak le a válságtakarékosság jegyében. Ne legyenek szűkkeblűek, ha már a városról van szó!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...