BEZÁR

Közösségi média

800

A sok tiltakozás margójára

Ma Orbán Viktor lemondása lenne az egyetlen helyes megoldás. Persze nem fog.


tüntetés - diákok

Facebook

Mottó:
Kiszaladt a vér ereinkből

S most az utcákon nyargal végig.
Ime, eljöttek a gyárkémények
Szikrát lehelő arkangyalai,
Hogy visszavívják a pokoltól
Ádámot és Évát.

József Attila: Tüntetés

No, a mottónál még nem tartunk.. De akkor hol?

Ennyi Fidesz-propaganda és félelemkeltés után az emberek nem jutnak el arra a tudati szintre, hogy a Fidesz-KDNP kormánya külön-külön hány társadalmi rétegen belüli réteget tett már tönkre.

A volt rendőrök, a bányászok, a balett-táncosok, a tudósok, az SZFE-sek, a KATÁ-sok, Iványiék, az egyetemek, a médiások, a kórházi dolgozók és még sokan mások hasonlóan küzdöttek, mint most a tanárok, a diákok és a szüleik együtt. Ugye, nem hazudok, ha azt mondom, hogy igen csekélyke eredménnyel?

Amúgy ki áll a kukások mellé, akikben ott az az erő, ami hiányzik a gyerekekből és a tanárokból? Ki áll a kukások mellé, emberek?

Ahol a gazdasági-politikai rendszer ennyire rossz, ott már nem segít a nagyobb társadalmi rétegeken belüli kisebb rétegekkel való néhány napos szimpátia.

A Fidesz-KDNP politikai és gazdasági hatalma csak úgy valósulhatott meg, hogy a gyűlölködő propaganda hatására az emberek csak és kizárólag a saját érdekeik mentén kezdtek el gondolkodni. Ebbe belefér számukra egy kis sunyiság, egy kis erkölcstelenség a másik emberrel szemben.

Nem kísértem figyelemmel, de szerintem nem hangzott el olyan, hogy hozzunk létre egy Tanármentő Alapot azok részére, akiket a hatalom a szabadságvágyuk és jogos érdekeik képviselete miatt inkább eltávolít a rendszerből, hogy ne „mérgezzék” a többit. Hm? Miért nem? Menjen el segédmunkásnak, oszt’ jó’ van?

Pedig a magyar ember pénzérzékeny!

Ha túl sok kirúgott tanárnak kéne megfizetni a munkabérét ennek a Tanármentő Alapnak, akkor egy idő után a Fidesz-KDNP kormányától követelnék vissza az emberek a pénzüket, és akkor valószínűleg dühösebbek lennének, mint így..

Ha sok egyéb Igazság- és Embermentő Alap lenne, ha túl sok kirúgott kukásnak, médiásnak, ápolónak, orvosnak, tanárnak, tudósnak, de akár az igazságkereső tejes embernek kellene nekünk megfizetni közvetlenül a munkabérét, hogy küzdhessenek az igazukért, talán rájönnének a többiek, hogy Orbán és sleppje egyáltalán nem tiszteli, pláne nem képviseli őket, azaz a népet, csak és kizárólag a saját boldogulásuk számít nekik, azaz ők NEM KÉPVISELŐK!

Persze áldozat nélkül nincs győzelem! Áldozat pedig igazán csak az, akit kirúgnak, és kap 15 perc hírnevet, majd elfelejtik.

Egy kedves, kulturált tömeg (legyen az bármekkora) képtelen azt megcsinálni, amit 2006-ban Orbán pribékjei. Ma Orbán Viktor lemondása lenne az egyetlen helyes megoldás. Persze nem fog.

Az élet megy tovább, mondják egyesek. A kérdés, hogy milyen irányban. Egyedül nem megy! Ha majd sokan nem csak tiltakoznak, hanem tudják, hogy mit is akarnak csinálni, akkor lesz érdemes tüntetni.

Ez a véleményem.


Horváth Ferenc

Horváth Ferenc archívumából

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...